Националната агенция за приходите провежда регулярно проучване на нагласите на

...
Националната агенция за приходите провежда регулярно проучване на нагласите на
Коментари Харесай

НАП анкетира граждани и бизнеса, за да бори корупцията

Националната организация за приходите организира регулярно изследване на настройките на бизнеса към контролните дейности на Агенцията за понижаване на корупционния риск.

Фирми и жители имат принос към проучването като попълнят анкетата за отчитане на настройките, оповестена в уеб страницата на приходната организация. Целта е да се получи противоположна връзка от клиентите на Национална агенция за приходите - физически и юридически лица, която ще способства за предварителна защита и ограничение на вероятни прояви на корупционни практики.

Анкетата изследва мнението на данъкоплатците за това има или не корупция в данъчната администрация, на какво равнището е тя, както и да се разпознават навреме възможни предпоставки за вероятни корупционни практики. Проучването изследва и степента на съблюдаване на етичните правила от страна на чиновниците на Национална агенция за приходите при осъществяване на служебните им отговорности и практикуване на пълномощия.

Активното присъединяване на жители и представители на бизнеса в анкетата ще способства за предприемане на бързи и съответни дейности по предварителна защита и противопоставяне на корупционния риск.

Анкетата е анонимна и попълването ѝ лишава не повече от 5 минути.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР