Националната агенция за приходите провежда акция в обекти в София

...
Националната агенция за приходите провежда акция в обекти в София
Коментари Харесай

Данъчните си търсят 15 млн. лв. от заведения в София

Националната организация за приходите организира акция в обекти в София поради отговорности в размер на близо 15 млн. лева, заяви БНР.

Говорителят на институцията Росен Бъчваров разгласи пред радиото, че за данъчни нарушавания се планува запечатване, което може да стигне до един месец. За компании, които дълго време и съзнателно не заплащат дължимото, е очакван списък на имущество, което може да бъде оповестено на обществена обмен.

" Не инцидентно бяха препоръчани промени в законодателството, с цел да бъде лимитирана тази процедура на, най-общо казано, фирмена болест, оперирането на един и същи обект от нови и нови сдружения ", изясни Бъчваров.

Описа като много важен казуса с няколко вериги заведения за хранене в София. " Днес казусът се състои в това, че се трансформира в процедура едно и също заведение да бъде експлоатирано от доста на брой компании, т.е. основава се едно сдружение, то работи, работи, в случай че възникне някакъв данъчен проблем на идната заран се оказва, че обектът се стопанисва от идната компания и по този начин този цикъл продължава безпределно, като предходните сдружения натрупат отговорности постоянно в размер на милиони ", добави представителят на Национална агенция за приходите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР