Националната агенция за приходите (НАП) смекчи условията за запечатване на

...
Националната агенция за приходите (НАП) смекчи условията за запечатване на
Коментари Харесай

НАП смекчи условията за запечатване на обект

Националната организация за приходите (НАП) смекчи изискванията за запечатване на търговски обекти, както от месеци насам упорстваха бизнес организации.

Агенцията е актуализирала напътствията си за налагане на насилствената административна мярка, оповестиха от институцията.

Липсата на реквизити във фискалните бонове, несъхраняването в комерсиалните обекти на паспорт на касовите апарати или проблеми във връзката при предаване на данни към Национална агенция за приходите няма автоматизирано да водят до неотложно запечатване на комерсиалния обект, е записано в напътствието. Мярката ще бъде налагана след проучване освен на съответното установено при инспекцията нарушаване, само че и на цялостното данъчно държание на дадения търговец и единствено в случаите на потвърдена непочтеност.

В напътствието на Национална агенция за приходите се съдържат съответни критерии, които да се имат поради от чиновниците на данъчната администрация при преценката за така наречен авансово осъществяване на запечатването на обекти и установяване на продължителността му. Сред тях са тежестта и възможна повторност на осъщественото нарушаване, вид и величина на комерсиалния обект, открита забележителна разлика в касовата наличност и други

Освен това, в акта, постановяващ предписание на авансово осъществяване на мярката, би трябвало да са изложени съответните претекстове за всеки съответен случай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР