Националната агенция за приходите (НАП) днес влезе в сградата на

...
Националната агенция за приходите (НАП) днес влезе в сградата на
Коментари Харесай

НАП изгони наемателите от Минната дирекция в Перник

Националната организация за приходите (НАП) през днешния ден влезе в постройката на Минната дирекция в Перник, заяви регионалният шеф Людмил Веселинов.

От Национална агенция за приходите са дали едномесечен период на комерсиалните сдружения, обитаващи до този миг зданието, да се изнесат.

Сменени са ключовете на постройката. Всичките пет входа са обезопасени с ключове на регионалната администрация, сменени са патроните, сега дирекцията се охранява от чиновник на Областна администрация. Събират се предложения от охранителни компании.

Сградата е поддържана добре, сподели Людмил Веселинов. Ще бъде търсена сбирка от рисунки на Никола Танев, директно свързани с историята на постройката. Надяваме се да е съхранена, уточни регионалният шеф.

Минната дирекция стана държавна благосъстоятелност на 26 октомври след обществена обмен, оповестена от Национална агенция за приходите.

Тя е издигната през 1932 година по план на архитектите Коста Николов и Илия Попов. Външното й оформление е в неокласически жанр, вътре се следи въздействие от ранна готика. Сградата попада в обсега на територия с културно-историческо завещание със статут на групова недвижима културна полезност " Комплект от здания за потребностите на минната индустрия в мина Перник ".

Наскоро Минната дирекция бе оповестена за монумент на културата от национално значение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР