Националната агенция за приходите извършва активно наблюдение и проверки на

...
Националната агенция за приходите извършва активно наблюдение и проверки на
Коментари Харесай

От НАП погнаха дискотеките по морето

Националната организация за приходите прави интензивно наблюдаване и инспекции на нощни заведения по Северното Черноморие. В рамките единствено на няколко дни чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали няколко нощни заведения във Варна и Каварна. Целта на контролните дейности е да се наблюдава отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на артикули или услуги, както и дали наетите чиновници имат трудови контракти, регистрирани в приходната организация. Това оповестиха от НАП-Варна за Varna24.bg.

Фискалните инспектори са открили общо 66 нарушавания. Голяма част от тях са открити в едно от известните нощни заведения във Варна, в което на клиентите всеобщо е издаван " длъжностен бон “, вместо фискален. Това е опит за отбягване на условията за отчитане на продажбите, а плануванаъа по тази причина глоба е " запечатване на обект “, припомнят от Национална агенция за приходите. За всяко едно нарушаване на притежателя е формиран акт и следва издаване на наказателни постановления. След влизането им в действие, на заведението може да бъде наложена административна мярка " запечатване на обект “ за период от 1 месец.

От Национална агенция за приходите припомнят, че право на всеки клиент е да изиска фискален бон при покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава. Потребителите могат да ревизират дали касовите бележки, които търговците им издават, са същински или подправени, като създадат информация дали те са получени в сървърите на приходната организация. Това е допустимо с мобилното приложение на Национална агенция за приходите – NRA Mobile, което сканира QR кода върху бележката. То може да се изтегли през App Store за телефони с операционна система iOS или през Гугъл Play.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР