Националната агенция за приходите и полицията още не са готови

...
Националната агенция за приходите и полицията още не са готови
Коментари Харесай

Прокуратурата не е готова с резултат от проверките на апартаментите на властта

Националната организация за приходите и полицията още не са подготвени с инспекциите на покупко-продажбите с парцели на участници във властта, довери до поредност оставки. Това сподели, представен от Българска телеграфна агенция зам. основният прокурор Иван Гешев.

По-рано през днешния ден антикорупционната комисия (КПКОНПИ) разгласи, че не е разкрила спор на ползи при покупката на апартамените на по-ниски от пазарните цени. Тя показа заключенията си, че не е открила нарушавания на някогашния началник на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, някогашният зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, някогашният зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, някогашният министър на правораздаването Цецка Цачева, ръководителят на комисията по просвета и медии в Народното събрание Вежди Рашидов и ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Казусът с Панов е препратен на инспектората на Висшия правосъден съвет, тъй като сигналът против него е и за нарушаване на условието за " висок морал ".

Проверките са предоставени на Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи от прокуратурата. Освен политиците измежду проверяваните е и ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който излезе в отпуск по съвет на премиера Бойко Борисов, а по-късно го удължи. Данъчните инспектори в София и прокуратурата вършат проверка на имуществото и приходите на Пламен Георгиев и брачната половинка му за интервала 2013 – 2018 година

Зам.-главният прокурор акцентира, че за разлика от инспекциите за спор на ползи на антикорупционната комисия, тези на данъчните били доста по-задълбочени, тежки и тромави. Започнали са даже проверки.

Той добави, че при инспекциите на къщи за посетители, издигнати с еврофинансиране, само че употребени за персонални потребности, има данни, които приказват за осъществени закононарушения - корист с евросредства и документни закононарушения.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (215)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР