Националната агенция по приходите е запорирала сметки на военния завод

...
Националната агенция по приходите е запорирала сметки на военния завод
Коментари Харесай

НАП е запорирала сметки на военния завод “Дунарит

Националната организация по приходите е запорирала сметки на военния цех “Дунарит ”. Това стана ясно при изключителна среща на синдикатите от русенското сдружение и техни сътрудници от оръжейния цех “Емко ”. Синдикалистите от „ Дунарит ” обявиха още, че са обезпокоени за бъдещето на предприятието и измежду хората има напрежение. Несигурността се ускорява и от спрения лиценз на завода за произвеждане на специфична продукция.

800 –те служащи от военния цех „ Дунарит ” всеки ден се питат дали ще имат работа през идващия месец и са обезпокоени за приходите си -каза Стоил Георгиев, представител на един от синдикатите в сдружението.
Стоил Георгиев-синдикалист - КТ “Подкрепа ” Диана Георгиева-представител на КНСБ: Постоянно се носят, към този момент, клюки за запорирани сметки, за която една в действителност е запорирана. Дали ще има заплати или няма, дали ще имаме работа и до по кое време ще имаме работа? Вярно ли е, че ще излизаме отпуска? Вярно ли е, че след Нова година няма да имаме работа?
Предстоят нови индустриални търгове, само че “Дунарит ” не може да кандидатства поради отнетия лиценз.
Диана Георгиева - представител на КНСБ: И по този метод се опасяваме да загубим много работа и губим пазарите.
Според Диана Георгиева от КНСБ в “Дунарит ”, към този момент заплатите на служащите не са застрашени.
Диана Георгиева - представител на КНСБ: Сметките от Национална агенция за приходите са запорирани, само че за заплатите няма заплаха. Очакваме да излязат резултатите от инспекцията на работа “Контрол на общоопасните средства ” да излязат. Но в това време не се знае до по кое време е спряна процедурата по изземването на лиценза ни.
Синдикалистите в “Дунарит ” и техни сътрудници от “ЕМКО ” през днешния ден приканиха представителите на останалите военни фабрики в страната да се съберат на 4-ти октомври в Русе, с цел да търсят излаз от пагубната -според тях - обстановка, в която се намират. На срещата те ще обсъдят какви дейности да подхващат, с цел да не разрешат унищожаването на оръжейните сдружения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР