Националната администрация за безопасност на движението на пътищата на САЩ

...
Националната администрация за безопасност на движението на пътищата на САЩ
Коментари Харесай

Първият сериен безпилотен автомобил излиза догодина

Националната администрация за сигурност на придвижването на пътищата на Съединени американски щати (NHTSA) и управлението на автомобилния производител General Motors разискват основано от концерна самостоятелно транспортно средство и напълно скоро ще стане ясно, дали то ще получи позволение за придвижване по публични пътища.
Според представителя на NHTSA - Джеймс Оуенс, решението ще бъде взето още при започване на 2020 година, като то ще бъде " историческо, защото се чака първият в историята на автомобилната промишленост самостоятелен автомобил да бъде сертифициран и да поучи позволение за серийно произвеждане ".
Ръководството на GM има вяра, че концернът ще получи такова позволение. Генералният шеф на производителя Мери Бара се е срещнала с министъра на превоза на Съединени американски щати - Илейн Чао, с цел да обсъдят въпроса, като по време на диалозите е станало ясно, че към момента има няколко съществени трудности, преди самостоятелните коли да излязат на публичните пътища.
Допълнителен проблем са няколко петиции от жители на Съединени американски щати, подадени до NHTSA, в които се упорства да бъде потвърдено, че самостоятелните коли са толкоз безвредни, колкото и транспортните средства, ръководени от хора.
Ако държавното управление на Съединени американски щати ходатайства в интерес на GM, това ще разреши на компанията да създаде 2500 самостоятелни автомобила, които ще бъдат употребявани за проби в действителни условия. Част от тях ще бъдат таксита.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР