Национална забрана за пушене на обществени места влезе в сила

...
Национална забрана за пушене на обществени места влезе в сила
Коментари Харесай

Национална забрана за пушене на обществени места влезе в сила във Филипините

Национална възбрана за пушене на публични места влезе в действие във Филипините. Правителството прикани обществото да сътрудничи за използването на рестрикцията, която има за цел отбрана на публичното здраве, осведоми ДПА.

Прилагането на възбраната е осъществяване на " фантазията " на Родриго Дутерте за " бъдеще без цигари ", сподели представителят на президента Ернесто Абела.

" Тази (забрана за пушене) е различен крайъгълен камък, с който държавното управление дава приоритет на правото да се отбрани публичното здраве ", добави Абела.

Забраната, утвърдена от Дутерте през май, се отнася за всички публични места в страната, в това число детски площадки, спортни обекти, пешеходните пътеки, учебните заведения, работните места, държавните институции, заведенията за хранене и други бизнеси. Също обгръща асансьорите, самолетите, корабите, рейсовете, такситата, влаковете, триколките и други транспортни средства.

Създават се профилирани зони за пушене, само че те се откриват при прецизни критерии.

Зоните за пушене не могат да бъдат разполагани на 10 метра от входове, изходи и други места, където минават хора или се събират.

Дутерте преди е бил буен пушач, само че поради здравословни проблеми стопира цигарите преди десетилетия. Той наложи сходна възбрана в град Давао, където беше кмет в продължение на няколко десетилетия.

Глобата при нарушение на закона е 200 $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР