Националката Татяна Воложанина прекратява спортната си кариера, съобщиха от Българската

...
Националката Татяна Воложанина прекратява спортната си кариера, съобщиха от Българската
Коментари Харесай

Националката Татяна Воложанина спира с художествена гимнастика

Националката Татяна Воложанина приключва спортната си кариера, оповестиха от Българската федерация по художествена гимнастика.
Прочетете още
За последно тя взе участие на Държавното клубно състезание в края на месец септември и завоюва купата с тима на " Илиана ". Сега Воложанина учи и желае да се развива като треньор.

Новината за края на кариерата на грацията разяснява и президентът на БФХГ Илиана Раева.

" Много, доста ще ми липсват класата и геният ти, Татяна Воложанина... Най-близките ми сътрудници от гимнастиката знаят, че аз мъчно одобрявам гимнастички. Още от дете е по този начин. Но същите тези мои сътрудници знаят, че Таня е една от тези малко, доста малко гимнастички, които са ми от обичаните. Таня е класа! Таня е гений! Много обичам да я виждам. Ще ми липсва ужасно доста! И на надпревари, и в тренировките ", написа Раева във Facebook.

" Много съм ядосана на член на предходния комитет, който дава по време на курс комбиниране на Таня за това, че й липсва артистичност. Това повлия прекалено много на кариерата й. Не се прави по този начин! Понятието " артистичност " в художествената гимнастика е към момента неразбираемо на огромна част от съдиите. Но това е друга тематика. Това повлия прекалено много в негативна посока на Таня. Последното й съревнование беше клубното държавно. Тази неповторима топка Таня направи след него. Любителите няма да имат привилегията да го видят онлайн. Гимнастиката губи една изключителна гимнастичка - обожавана, отричана..., само че прекомерно ярка и впечатляваща. Не единствено с единствените по рода си пируети в света, а със своята непорочност и точност в осъществяването ", добави президентът на БФХГ.

" Таня претърпя сложни моменти, само че не разреши да ги демонстрира и споделя. Силно момиче... доста умна, интелигентна и възпитана. Таня учи съществено в НСА и желае да стане треньор. Ще изнася и мастър класове в чужбина. Вече има покана за първия. Тя ми е доста особено момиче. Винаги ще й оказвам помощ, ще си виждам от време на време съчетанията й. С усмивка и топлота ще си припомням топката на " Принцеса Анастасия " и бухалките на " Тоска ". Ние си знаем за какво. А когато приказвам или си припомням за гимнастичката Таня, до нея постоянно ще стои Силвия Стойнева. Блестящ тандем. Огромен принос има и Бранимира Маркова. А в този момент, на всичките й критици единствено ще кажа: прекомерно сте дребни, с цел да коментирате класата на Таня! Обичам те, невероятна моя! Знам, че ще успееш във всичко! Винаги можеш да разчиташ на мен! Респект, Таня! ", приключи Раева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР