Националите по волейбол на България завършиха със загуба участието си

...
Националите по волейбол на България завършиха със загуба участието си
Коментари Харесай

Волейболистите загубиха от Сърбия в Лигата на нациите

Националите по волейбол на България приключиха със загуба присъединяване си в тазгодишната Лига на нациите. В Пловдив отборът воден от на Силвано Пранди отстъпи на Сърбия с 0:3 гейма (23:25, 12:25, 18:25). Мачът се игра пред над 5000 фенове в зала " Колодрума ". Най-резултатен за България стана Цветан Соколов с 12 т, а Розалин Пенчев добави още 9 точки. За гостите, които са на 11-та позиция в крайното класиране, Дражен Любурич означи 20 т. Така националите ни приключиха на 12-о място в крайното класиране на Лигата с 5 победи, 10 загуби и 13 точки, само че резервираха мястото си в влиятелната конкуренция и следващата година. Сърбия завърши на 11-а позиция в подреждането с 6 победи, 9 загуби и 17 точки. 

" Ако би трябвало да търсим позитивното от този шампионат, най-хубавото е, че следва седмица отмора и стартира подготовка за олимпийската подготовка. Надявам се да вдигнем равнището на играта. Имаше и положителни моменти, като обратите против Германия и Франция. Младите момчетата се допряха до огромния волейбол. Дано да имат съзнанието и главата да употребяват позитивното от този престой.  Най-позитивното е, че залата беше цялостна. Благодаря на хората. Въпреки слабата ни продукция те идват в залата. Поклон пред тези хора. Имаме тим, който през годините е показвал, че в един мач може да направи всичко. Не би трябвало да мислим единствено за Бразилия, има и мачове с Египет и Пуерто Рико. Формацията е това, което видяхте, плюс още две-три имена. Нямаме огромен избор, нека всички да са здрави, прекомерни сме подвластни. Нямаме аварийна пейка. Това ми е главната вяра. Дано създадем добра подготовка.  Цялата Лига на нациите протече на това равнище. Трябва да се вземат ограничения ", съобщи след мача капитанът на тима ни Виктор Йосифов.

След седмица националите ни ще вземат участие в квалификационния шампионат за олимпийските игри в Токио. Домакин на конкуренцията ще е Двореца на културата и спорта във Варна, а противници на българите ще са отборите на Бразилия, Египет и Пуерто Рико.

В другия мач от Лигага в Пловдив Съединени американски щати победи Иран с 3:0 (27:25, 25:21, 25:20). Така американците се изкачиха на шесто място и ще играят на финалите от 10 до 14 юли. Иран приключи шампионата втори с 12 победи и единствено 3 загуби и също е финалист. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР