Националите ни по кикбокс заминават на Европейско първенство за кадети

...
Националите ни по кикбокс заминават на Европейско първенство за кадети
Коментари Харесай

Девет национали по кикбокс ще защитават титлите си на предстоящото Европейско в Турция

Националите ни по кикбокс отпътуват на Европейско състезание за кадети до 19 годишна възраст.

От 25. 08.2023 до 03.09. 2023 година в Истанбул (Турция) ще се организира Европейското състезание по кикбокс. До момента поръчки за присъединяване са подали 1640 състезатели от 38 страни.

България ще бъде с тим от 97 кикбоксьори, 15 треньори и 7 съдии от най-голям интернационален клас. Ръководител на делегацията ще е ръководителят на родната федерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Защита на своите Европейски трофеи извоювани през  2021 година ще търсят 9 родни национали: Христина Андонова, Виктор Грозданов, Златислав Иванов, Божидар Йорданов, Ивана Иванова, Алекс Илиев, Анелия Тодорова, Мариян Петков и Алисия Сусанина.

В конкуренцията за златни медали ще вземат участие и доста от носителите ни на Световни трофеи от пръвнството на планетата през 2022 година в Италия, където страната ни зае първо място в света на кикбокса.

„ Очаква ни едно извънредно мощно и тежко съревнование. Имаме отговорността да защитим името си на едни от най-хубавите кикбоксьори в света и уповавам се в Европа. Задачата ще е доста сложна, защото има няколко страни (Турция 307, Полша 133, Италия 105, Унгария 143, Гърция 135) с много по-голям състав от нашия и те са едни от най-добре развитите в този спорт. Домакините от Турция са три пъти повече от нас, само че това няма да ни попречи, а в противен случай, ще ни стимулира да се борим до край за повече златни медали. Аз ще бъда там, с цел да ги насърчавам и да пазя ползите на страната ни в този спорт ”, съобщи ръководителят на БККМТ – Галин Димов.

gong.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР