Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди

...
Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди
Коментари Харесай

Белчо Горанов пожела успех на българските спортисти преди заминаване за Минск

Национален трикольор и лъвчета за шанс получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които стартират в петък в Минск (Беларус). Успехи на спортистите пожела Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК. На късата гала участва рекордьорката по олимпийски оценки, носителката на пет олимпийски медала и повторен първенец Мария Гроздева, дружно с най-хубавите ни състезателки по художествената гимнастика, всички национали по бокс и част от националите по битка, треньори и ръководители на тимове.

Белчо Горанов пожела шанс на всички от българската делегация. " На тези игри ще срещнете доста спортисти, хора на вашата възраст, обединени от концепцията за единна Европа. Бъдете здрави и дайте най-хубавото от себе си за България ", съобщи още Горанов. Последваха фотоси на спортисти и треньори с обезпечената от Uhlsport екипировка в цветовете на националното знаме.

Вторите Европейски игри ще се състоят от 21 до 30 юни 2019 година в беларуската столица Минск. Те се провеждат един път на 4 години и са благосъстоятелност и се управляват от европейските олимпийски комитети. Състезанията следват модела на други сходни континентални формати - Азиатските игри или Панамериканските игри, които към този момент имат по 18 издания след дебюта им през 1951 година.

Сега в Минск ще съберат над 4000 представители на 50 европейски страни, които ще се състезават в 19 типа спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020, а два от шампионатите ще са със статут на европейски шампионати - бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медала: 91 при мъжете, 89 при дамите и 20 за смесени тимове.

Над 18 000 са упълномощените за Игрите, от тях 8000 са доброволци. Реферите са над 1000, толкоз са и публицистите. Спортната стратегия за Минск 2019 включва надпревари по: пукотевица с лък, лека атлетика, бадминтон, баскетбол 3х3, плажен футбол, бокс, кану-каяк, колоездене, спортна гимнастика, художествена гимнастика, аеробика, акробатика, батут, джудо, карате, самбо, пукотевица, тенис на маса и битка.

България ще взе участие на Европейските игри в Минск с 85 спортисти в 15 спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР