Национален протест пред сградата на Министерски съвет организира националното сдружение

...
Национален протест пред сградата на Министерски съвет организира националното сдружение
Коментари Харесай

Протест на кабелните оператори пред Министерския съвет заради ГДБОП

Национален митинг пред постройката на Министерски съвет провежда националното съдружие кабелните оператори " Клуб 2000 " през днешния ден, 19 юни, съобщи БГНЕС.
В началото на седмицата в свое писмо протестиращите оповестиха, че информацията, изнесена от прокуратурата във връзка обиските на кабелни оператори в Благоевград и Бургас, не дава отговор на истината. В него те дефинират акцията като " голямото безсрамие в Югозападна България, където бе съзнателно и силово прекратена малкия екран и интернета на цели градове и десетки села във връзка със спецоперация под управлението на господин Колев (бел. ред. - Явор Колев, шеф на " Компютърни закононарушения " в ГДБОП), отличила се с невероятна грубост в базовите станции на няколко кабелни оператора в района, с породени съществени материални вреди.
На упоменатите два брифинга господин Колев си разреши да твърди, че 5-те унищожени при акцията кабелни оператори нанесли вреди за над 10 милиона лв. на тримата жалбоподатели bTV, Нова телевизия и НВО. Това е измислена цифра, тъй като противното значи, че всеки от тях дължи по 1 милион лв. месечно на въпросните жалбоподатели и на нас ни е доста забавно да разберем по какъв начин тъкмо един дребен районен оператор би могъл да задлъжнее с такава голяма месечна сума, пък даже на телевизия, която бе санкционирана от Комисия за защита на конкуренцията 3 милиона лв. за изнудване на кабелни оператори ".
От сдружението на кабелните оператори са безапелационни, че поради полицейската акция са спрени и интернет услуги, което е затруднило работата на редица институции, а клиенти са понесли съществени загуби.
От своя страна, от прокуратурата настояват, че разпространителите на кабелна телевизия, чиито офиси бяха атакувани, са нарушавали авторските права на три малките екрани, като не са им изплащали такси. Случаят провокира големи полемики в обществената мрежа Фейсбук, като главно беше подложен въпросът какво в действителност е нарушаването - на авторско право или на разпространяване и в случай че е второто, какво нарушаване е то, откакто доставчиците на интернет не заплащат на интернет уеб страниците за това, че дават опция на потребителите да ги посещават. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР