Национален протест на превозвачите ще се проведе днес. От транспортния

...
Национален протест на превозвачите ще се проведе днес. От транспортния
Коментари Харесай

Големи протести ще затруднят движението в страната

Национален митинг на превозвачите ще се организира през днешния ден. От транспортния отрасъл упорстват да бъде анулирано разширението на толсистемата и понижаване акциза на горивата, съобщи Българска национална телевизия.

Премиерът Кирил Петков беседва повече от три часа с представители от транспортния отрасъл, в опит да се откри решение за проблемите в бранша. Резултатите от срещата в едно изречение - разговорът е възобновен, само че митингът остава. Той ще стартира в 8:30 ч. Протестите ще се проведат в София и огромните градове в страната, а шествия ще има и на граничните пунктове.

И служащите от градския превоз в София заявиха, че ще се причислят към митинга. Те са организирали автошествие и обсада на основни кръстовища в София през днешния ден. Причина за недоволството им е заплахата да останат без заплати поради влошеното финансово състояние на четирите транспортни сдружения към Столичната община.

От 8 до 9.30 ч чиновниците на градския превоз ще блокират кръстовищата на Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета.

След блокадата на кръстовища, трите лъча протестиращи ще се насочат на шествие до Министерството на финансите. Ще бъдат затворени основни булеварди в центъра на София.

След Министерството на финансите чиновниците на градския превоз ще се насочат към Министерския съвет.

На митинг излизат и водачи на таксита. Те се събират към 9:00 часа на Южната дъга на Околовръстното шосе. В 10:00 часа ще се насочат на автошествие към центъра на града. Ще блокират за по 10 минути кръстовища към Центъра по хигиена и Националния замък на културата. Те желаят ограничения за понижаване на цените на горивата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР