Национален алианс на хора с редки болести и Асоциация НАЕ

...
Национален алианс на хора с редки болести и Асоциация НАЕ
Коментари Харесай

Международен ден на хората с редки болести

Национален алианс на хора с редки заболявания и Асоциация НАЕ означават Международния ден на хората с редки заболявания на 29 февруари в Митрополитския храм „ Света Марина” от 10.00 часа, за отслужване на молебен в поддръжка на хората наранени с редки диагнози.

„ Ние сме 300 милиона” е мотото, под което тази година ще бъде маркиран Международният ден на хората с редки заболявания.

За Световен ден на редките заболявания всяка година се дефинира последният ден от месец февруари. Главната цел на самодейността е да се увеличи осведомеността измежду необятната аудитория по отношение на редките заболявания и тяхното въздействие върху пациентите и техните фамилии.

Кампанията е основана от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008 година и последователно се трансформира в международен феномен. Всяка година стотици градове вземат присъединяване в тази огромна самодейност. Национален алианс на хората с редки заболявания провежда серия от събития в цялата страна.

В Пловдив „ Национален алианс на хора с редки болести” и „ Асоциация НАЕ”, с поддръжката на Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, Община Пловдив, Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, представители на пациентски организации, членове на техните фамилии и другари, ще отбележат събитието с молебен за хората с редки заболявания в храм „ Света Марина” през днешния ден от 10.00 часа.

След молебена, в символ на взаимност към милионите заболели по света, присъстващите ще се включат в всеобщото повдигане на ръце, което се реализира едновременно в цяла Европа, а в небето ще бъдат пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите типове редки заболявания. Катедрата по Микробиология и имунология на МУ-Пловдив и лабораторията по клинична имунология на УМБАЛ “Св. Георги” - гр. Пловдив, ще се включи е събитията като през целия месец ще организира осведомителна акция измежду студентите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР