Националът ни за Купа Дейвис Димитър Кузманов отправи силно послание

...
Националът ни за Купа Дейвис Димитър Кузманов отправи силно послание
Коментари Харесай

Кузманов със силно послание към съотборниците си в националния тим по тенис

Националът ни за Купа " Дейвис " Димитър Кузманов насочи мощно обръщение към своите съотборници в тима на България.

Ето какво написа Мико:

" Има неща в този живот, които са по-важни от успехите или загубите на корта, а точно успехите и загубите в живота. Тези, които остават доста дълго време вътре в нас, до момента в който другите от дълго време са ги изговорили и към този момент не запомнили. Тези, които трансформират всекидневието ти, тези които трансформират живота ти, тези които трансформират теб самия.. за по-добро или за по-лошо..зависи единствено от теб и от никой различен.

В нашия спорт през днешния ден си на върха, на следващия ден започваш изначало. Днес си най-хубавия, на следващия ден си никой, тъй като започваш още веднъж от нулата. Днес си победител и всички са с теб, на следващия ден си надвит.. и самичък.

Има неща в този живот, които са по-важни от успехите и загубите на корта, а точно поддръжката, вярата и силата на един ОТБОР. Отбор, който претърпя с мен големия потрес, който ми се стовари на плещите. Отбор, който не се усъмни в мен и за 1 секунда. Отбор, който подаде своето рамо, с цел да мога аз да се подпра за малко на него и да събера силите, които получих точно от това рамо. Отбор, който беше същински...и без който нямаше да съумея да мина през компликацията на живота в оня драматичен за мен миг.

Ето за тези неща от живота, аз съм признателен, тъй като успехите се помнят дълго време, по-късно избледняват. Загубите се помнят още по-дълго време и по-късно още по-дълго време избледняват. Но тези неща..тези неща от живота се помнят ВИНАГИ и нито времето ги отмива, нито ги изтрива.

Благодаря ви, момчета! За вярата, за силата и за това, че бяхме същински тим! Всеки един от нас е значима част от целия пестник!

А победи ще има!

И на корта и в живота! ".

Припомняме, че Кузманов прояви същинско геройство и излезе да пази цветовете на България против Мексико от Световна група II на Купа „ Дейвис “, макар че в деня на първия мач татко му умря.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР