НАТО ще утвърди утре разполагането на съюзнически батальон у нас,

...
НАТО ще утвърди утре разполагането на съюзнически батальон у нас,
Коментари Харесай

Столтенберг парафира българския батальон

НАТО ще утвърди на следващия ден разполагането на съюзнически батальон у нас, в Румъния, Унгария и Словакия, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

България ще бъде показана от президента Румен Радев на среща на върха на Алианса на следващия ден. Това е единствено първа стъпка и следва наличието по източния фланг да се усили продължително поради войната в Украйна, добави Столтенберг. Следващите решения би трябвало да бъдат признати през юни.

По-голямата част от състава на осемте батальона към този момент е на място под интернационално командване, със доста присъединяване на войски от приемащите страни, сподели Столтенберг. Бойните групи ще останат на място, до момента в който е належащо.

Още при започване на февруари държавното управление в София реши батальонът на наша територия да бъде на първо място от български военнослужеши, а дефицитите да бъдат попълнени от други страни членки на НАТО. В началото даже се говореше, че групата ще бъде под българско командване. После стана ясно, че тя ще бъде подчинена на главнокомандващия силите на Алианса, напомня " КлубZ ".

Каквото и да било оръжие за всеобщо поразяване ще докара до изменение на същността на спора в Украйна, предизвести Йенс Столтенберг.

„ Русия би трябвало да спре да приказва за нуклеарно оръжие. Това е рисково и безконтролно. При нуклеарна война няма да има победител, такава война не би трябвало да се позволява. Русия в никакъв случай не може да завоюва сходна война “, съобщи той.
На страните членки ще се наложи да удвоят разноските си за защита. Столтенберг повтори, че участието на Украйна в НАТО не е на дневен ред.

Очаква се на следващия ден пактът да реши да даде спомагателна помощ за Украйна за киберзащита и за ограничения при химически, биологични, радиологични или нуклеарни закани. Съюзниците към този момент оказват помощ на Киев с обезпечаване на средства за противовъздушна защита, дронове, гориво, муниции, финанси и с приютяването на милиони бежанци.
ТЕМА преди 21 минути 298 преди 3 часа 1827 преди 3 часа 614
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР