НАТО ще активира своите отбранителни планове, които ще включват преместване

...
НАТО ще активира своите отбранителни планове, които ще включват преместване
Коментари Харесай

Ответна реакция! НАТО активира отбранителни планове, мести войски

НАТО ще задейства своите отбранителни проекти, които ще включват пренасяне на войски. Това разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изказването си от тази заран, оповестява Der Standart.

Утре ще се организира специфична виртуална среща.

Русия атакува Украйна, това е акт на война, сподели Столтенберг.

" Имаме война в Европа в мащаби и по метод, който смятахме, че е нещо от предишното. Това е " трагичен миг за сигурността на Европа ". " Това е преднамерена, невъзмутима и дълго планувана интервенция ".

Столтенберг категорично подсети член 5 от контракта, който споделя, че нападението против една страна членка на Алианса, е нахлуване против Алианса.

Освен това Столтенберг настоя, че е време да се образува анти-Путин пакт.

Той изясни, че наличието на НАТО се уголемява, само че това са отбранителни ограничения за отбягване на спор или офанзива против страна членка. " Атака против една страна от НАТО е офанзива против всички тях ", акцентира Столтенберг.

Трябва да засилим груповата си отбрана по море, въздух и земя. Последните седмици нашите съдружници оставиха доста войски в Европа, имаме над 100 самолета и над 120 кораба от Северно до Средиземно море - нашият ангажимент по член 5 е безспорен, сподели шефът на НАТО.

" Последните месеци доста увеличихме наличието НАТО в източните територии на Европейски Съюз, ще увеличим и усилваме сега нашето наличие в Източните територии на Алианса. Днес актуализирахме проектите, което ще даде повече пълномощия на командващите ".

Русия в никакъв случай не е приемала съществено предложенията за разговор, като в същото време възнамерява от ден на ден и повече инвазия. Русия затвори вратата за политическо решение. Това е тъжната действителност, която има трагични последствия за украинското население, само че и за цяла Европа, уточни той.

Тази нощ съветският президент разгласи започването на война против Украйна под названието " специфична военна интервенция в Донбас ".

Впоследствие украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че вкарва военно състояние в цяла Украйна. Той настоя светът да принуди Русия да съблюдава мира.

От Белия дом излязоха с изказване, в което се показва, че Путин е избрал преднамерена война, която ще докара до пагубни загуби на живот и човешки премеждия.

Германският канцлер Олаф Шолц дефинира актуалните събития като " ужасяващ ден за Украйна и тъмен ден за Европа ".

От своя страна Организация на обединените нации пък прикани съветския президент да изтегли войските си от Украйна в името на човечеството, а английският министър председател Борис Джонсън укори Путин, че е избрал пътя на кръвопролитието и заличаването със започването на непредизвикана офанзива против Украйна.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен също увери, че Европейски Съюз ще държи Москва виновна за " неоправданата " ѝ офанзива против Украйна.

От своя страна, Китай прикани всички страни, забъркани в спора в Украйна, да проявят въздържаност и отхвърли да назова " инвазия " съветските дейности по отношение на Украйна.

По-късно беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че е склонен с позицията на Китай по отношение на обстановката в Украйна и че към момента може да бъде предотвратен пълномащабен спор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР