НАТО се готви да проведе най-големите си военни учения от

...
НАТО се готви да проведе най-големите си военни учения от
Коментари Харесай

НАТО ще проведе най-голямото си военно учение след Студената война през 2024 г. Ще отработва отблъскване на руска агресия срещу страна-членка“

НАТО се готви да организира най-големите си военни учения от Студената война насам, оповестява " Файненшъл таймс ". Целта на учението, съгласно изданието, е „ отработване на опит за отбиване на съветска експанзия, ориентирана против една от страните-членки на алианса “, предаде ТАСС.

Очаква се минимум 41 хил. войници и повече от 50 кораба да вземат участие в маневрите, наречени „ Staunch Defender “, като по време на учението ще бъдат осъществени сред 500 и 700 полета. Планът е да се употребяват „ географски данни от действителния живот, с цел да се основат по-реалистични сюжети за войските “.

Целта на учението, съгласно изданието, е „ отработване на опит за отбиване на съветска експанзия, ориентирана против една от страните-членки на алианса “. Твърди се, че маневрите се преглеждат от НАТО като „ основна част от демонстрирането на Москва на готовността на алианса за война “.

Според " Файненшъл таймс "  ученията ще се проведат в Германия, Полша и балтийските страни през февруари и март 2024 година В тях с изключение на 31-те страни членки на НАТО ще взе участие и Швеция, която към момента чака утвърждение за влизане в алианса от Турция и Унгария.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР