НАТО работи по възможността за изпращане на повече системи за

...
НАТО работи по възможността за изпращане на повече системи за
Коментари Харесай

НАТО: Ще прати системи Пейтриът за противовъздушна отбрана на Украйна

" НАТО работи по опцията за изпращане на повече системи за противовъздушна защита в Украйна, " съобщи през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, оповестява Ройтерс.

" Събрахме данни за другите системи за противовъздушна защита, с които разполагаме в НАТО, и се съсредоточихме върху системите " Пейтриът ". И работим със съдружниците, с цел да подсигуряваме, че те ще пренасочат някои от своите системи към Украйна ", сподели Столтенберг пред публицисти на италианския остров Капри, където взе участие в срещата на министрите на външните работи на страните от Г-7.

" Водим разговор с някои съответни страни ", добави той, като акцентира, че въпросът за системите " Пейтриът " е основен, тъй като това е най-усъвършенстваната защитна система, която алиансът може да даде.

" Забавянето на доставките на противовъздушна защита значи, че повече съветски ракети ще попаднат в задачите си в Украйна. Забавянето на доставките на муниции значи, че Русия ще успее да изтласка повече сили по фронтовата линия ", добави той.

" Окуражен съм от уговорката и решимостта на съдружниците от НАТО да поддържат Украйна ", добави генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия контракт. Според него има окуражаващи признаци, че Конгресът на Съединени американски щати може скоро да деблокира пакет от помощи за Украйна на стойност 60,84 милиарда $.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР