НАТО публикува видео от проведено учение на многонационалната бойна група

...
НАТО публикува видео от проведено учение на многонационалната бойна група
Коментари Харесай

Вижте как армията ни тренира със съюзници от САЩ и Великобритания срещу агресия от Русия

НАТО разгласява видео от извършено обучение на многонационалната бойна група в България Platinum Lion 22, най-големите маневри на формированието до момента. От централата на Алианса означават, че учението е представлявало значима стъпка към реализиране на цялостна оперативна съгласуемост сред българските бойни елементи и съдружниците.

Бойната група към този момент се състои от български 42-ри механизиран батальон и механизирана пехотна рота от бойния екип на американската 3-та бронирана бригада. Бойци от Кралския ирландски полк на английската войска работиха с сътрудниците си от бойната група по време на Platinum Lion 22, като упражняваха н полигона в Ново село маневриране и връзки със съдружниците си от НАТО при отбиването на симулирана офанзива на съперника.

Бойната група в България беше основана след решението на НАТО да укрепи източния си фланг след нашествието на Русия в Украйна.

По-късно италианската войска ще поеме управлението на бойната група, след което и бойни елементи от други страни ще вземат участие в нея, дружно с бойците от България и Съединени американски щати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР