НАТО остро осъжда зачестилите руски въздушни удари срещу Украйна и

...
НАТО остро осъжда зачестилите руски въздушни удари срещу Украйна и
Коментари Харесай

НАТО осъжда зачестилите руски въздушни удари по Украйна

НАТО остро осъжда зачестилите съветски въздушни удари против Украйна и удостоверява уговорката си за по-нататъшно подсилване на украинската защита. Това се показва в известие на алианса след днешната среща на Съвета НАТО-Украйна, свикана по искане на Киев.

Срещата е била на ниво посланици и е минала под председателството на заместител генералния секретар на НАТО Мирча Джоана. В съвещанието с видеоконферентна връзка се е присъединил украинският министър на защитата Рустем Умеров.

Продължаващите удари на Русия против цивилни жители и сериозна инфраструктура в Украйна демонстрират незабавната нужда от продължение на нашата поддръжка, е декларирал Джоана, представен в известието. Допълва се, че съдружниците дават забележителна военна, финансова и филантропична помощ на Украйна.

Франция скоро ще изпрати спомагателни количества гаубици, а няколко страни от пакта се причислиха към самодейността за обезпечаване на 800 000 спомагателни артилерийски снаряда. НАТО основава център за разбор и образование в Полша, където украинските сили могат да се приготвят дружно със съюзническите войски, се показва в известието на алинса.

За днешната среща съобщи и украинската страна с уточнението, че Умеров е призовал за доставка на спомагателни системи за противовъздушна защита, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР