НАТО обяви днес, че преустановява обучението на иракските сили за

...
НАТО обяви днес, че преустановява обучението на иракските сили за
Коментари Харесай

НАТО спира обучението на иракските войски след убийството на Солеймани

НАТО разгласи през днешния ден, че прекратява образованието на иракските сили за сигурност след убийството в Багдад на иранския военачалник Касем Солеймани, съобщи Франс прес.

Мисията на НАТО в Ирак, която наброява неколкостотин бойци, образова иракските сили от октомври 2018 година по молба на иракското държавно управление. Целта на небойната задача е попречване на завръщането на терористичната организация " Ислямска страна ".

" Мисията на НАТО продължава, само че активността й към този момент се прекратява ", съобщи представителят на НАТО Дилън Уайт, представен от Българска телеграфна агенция.

Уайт заяви, че след скорошните събития в Ирак генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг е провел телефонен диалог с американския министър на защитата Марк Еспър. НАТО деликатно следи ситуацията в района, увери представителят на алианса.

Броят на военните, които са част от задачата на НАТО в Ирак, е към 500 души. Те са инструктори и съветници от страни членки на алианса и от съюзни страни като Швеция и Финландия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР