НАТО няма да изтегли войски нито от България, нито от

...
НАТО няма да изтегли войски нито от България, нито от
Коментари Харесай

НАТО няма да изтегли войските си от България, за да угоди на Русия

НАТО няма да изтегли войски нито от България, нито от която и да е друга източноевропейска страна, както упорства Русия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обясни пред канадския ефирен канал СВС основни позиции на алианса по отношение на връзките с Москва.

„ НАТО в никакъв случай няма да се съгласи да изтегли войските си от страните, които се причислиха към блока след 1997 година, защото това би ги трансформирало във второкласни членове на алианса ”, съобщи изрично генералният секретар на Алианса. България се причисли през 2004 година " Разбира се, не можем да се съгласим, че не би трябвало да имаме войски на НАТО във всички страни, които се причислиха към НАТО след 1997 година Това всъщност значи, че половината от нашите членове няма да могат да бъдат предпазени от войските на НАТО. Тогава те ще бъдат нещо като второкласни членове на НАТО, а ние в никакъв случай няма да допуснем това ", добави Столтенберг.

" Съюзниците от НАТО не могат да вършат взаимни отстъпки с главния принцип на европейската и на интернационалната сигурност. Фактът, че всяка страна има право да избере личния си път, да реши сама дали желае да членува в съюз като НАТО или не, в действителност е главен принцип ", сподели той, представен от БГНЕС.

„ НАТО не може да каже сигурно какви са желанията на Русия в обстановката към Украйна ”, продължи генералният секретар на Алианса в отговор на въпрос до каква степен сериозна е опасността от съветско настъпление в Украйна. Столтенберг добави: „ Възможно е да има смяна в проектите. Така че може да се спекулира по този въпрос, само че в реалност няма сигурност. Знаем за доста увеличение на съветските военни сили, скупчване на десетки хиляди бойци и тежка техника. Чуваме и доста заплашителна изразителност ”.

" Въпреки това сме подготвени да се ангажираме с уравновесени, проверими ограничения за понижаване на неядрените оръжия, нуклеарните ракети и доста други ограничения, които биха били позитивни както за Русия, по този начин и за НАТО ", акцентира генералният секретар на НАТО пред канадската медия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР