НАТО каза на Русия да спре със своите „зловредни действия“

...
НАТО каза на Русия да спре със своите „зловредни действия“
Коментари Харесай

НАТО към Русия: Спрете със зловредните действия

НАТО сподели на Русия да спре със своите „ зловредни дейности “ против алианса по време на двустранната среща. Това е са първите политически диалози от аферата „ Скрипал “ насам. 29-те страни-членки на водения от Съединени американски щати алианс доставиха „ мощно и единно известие “ на Русия, съобщи посланикът на Съединени американски щати в НАТО Кей Бейли Хътисън, а точно да приключи своите дейности в Украйна и да спре акцията си по дезинформация и хакерски атаки.

Взаимоотношенията сред НАТО и Москва стигнаха дъно, което не бе достигано от Студената война насам, след анексирането на Крим от Русия, както и продължаващите спорове в източна Украйна. Както и съмненията за опита за убийството на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в английския град Солсбъри, и това, което съгласно алианса е акция за дестабилизиране от страна на Кремъл.

„ На срещата съдружниците в НАТО предадоха на Русия едно мощно и единно известие: спрете с военните дейности в Украйна и със злокачествените дейности, които целят да разединят нашия алианс “, написа Бейли Хътисън в Туитър, съобщи Нова телевизия.

Тричасовата среща беше седма за Съвета НАТО- Русия за последните две години, само че за първи път се състоеше в новото седалище на организацията в Брюксел, което посланик в НАТО разказа като „ отворена замяна “. „ По време на срещата съдружниците в НАТО приказваха с Русия за опитите ѝ да навлезе в рамките на наши партньорски и съюзнически страни, употребявайки набор от военни и не военни техники “, съобщи посланик.

НАТО също по този начин приказва с съветската делегация и за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия с създадения в Съюз на съветските социалистически републики невротоксичен сътрудник „ Новичок “. Прибалтийските държави-членки на НАТО – Естония, Литва и Латвия - се оплакват от години от продължаващите „ хибридни набези “, от военни, финансови и политически операции, които са придружени от хакерски атаки и агитация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР