НАТО и Европейският съюз разширяват територията, на която са разположени

...
НАТО и Европейският съюз разширяват територията, на която са разположени
Коментари Харесай

Москва предупреждава: Балканите са изложени на риск, защото НАТО изгражда там център за хибридна война 



НАТО и Европейският съюз уголемяват територията, на която са ситуирани техните киберцентрове, ориентирани против Русия, като в този момент проектът е да се построи подобен център в Албания, разкри през днешния ден представителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова.


Тя предизвести, че " по този метод може да се появи още един източник на хибридна опасност на Балканите - район, характеризиращ се с вътрешнополитически проблеми ".


Както изяснява Захарова, акцентът на сходни киберцентрове ще бъде върху Русия, която за американците „ е една от главните закани за американската непоклатимост в цифровата сфера “.


Захарова напомни, че през 2017 година в Хелзинки беше открит Европейският център за битка с хибридните закани. Анализирайки работата му, съветските военни специалисти стигнаха до извода, че „ финландският център ползва дейни ограничения във военната, политическата, дипломатическата, икономическата, осведомителната, здравната и други сфери за накърняване на позитивния имидж на Русия “.


Точно подобен сходен център НАТО обмисля да открие в Албания, предизвестяват от съветското външно министерство, оповестява " RT Balkan ".



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР