Натискът от тирове, пътуващи към Дунав мост ще бъде намален

...
Натискът от тирове, пътуващи към Дунав мост ще бъде намален
Коментари Харесай

За да се облекчи трафикът по Дунав мост: Откриват временни паркинги за тирове край Велико Търново и Стара Загора

Натискът от тирове, пътуващи към " Дунав мост " ще бъде понижен като се обезпечи отмерено систематизиране на натоварването по цялото трасе от " Капитан Андреево " до северната граница на България.

Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е в Русе за среща с виновните локални и държавни институции по тематиката.

За задачата ще се открият краткотрайни паркинги отвън обитаемоте места край Велико Търново и Стара Загора, където камионите ще изчакват. Осигурена е и нужната съгласуваност сред министерствата на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване.

" Всичките три институции благодарение на националния координационен център ще употребяват опита от зимното поддържане, когато камионите се отбиват, с цел да се обезпечи зимното поддържане на пътищата. Увериха ме представителите на разнообразни институции, че има задоволително места по трасето отвън обитаемоте места, където камионите могат да бъдат отбити, а трафикът да се координира посредством националния координационен център, тъй че да се освобождават толкоз камиони, колкото е належащо да стигнат до Русе, с цел да не се претрупа града “, съобщи министър Демерджиев.

Той посочи, че трайното решение на този въпрос може да се случи едвам след година- две с обезпечаването на буферни паркинги до граничния пункт с нужните условия и за превозвачите, на които могат да стопират камионите без да затрудняват придвижването в региона.

Припомняме, че по този мотив неотдавна беше проведен и митинг от поданици на Мартен, Сливо поле и другите обитаеми места в региона, които са затруднени да стигнат до работните си места в Русе поради натоварения трафик до граничния пункт.

Автор: Андрей Кючуков

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР