Натиск за бързо завръщане към свободното движение на гражданите в

...
Натиск за бързо завръщане към свободното движение на гражданите в
Коментари Харесай

Гърция иска свободно движение в ЕС през лятото без карантина за туристите

Натиск за бързо завръщане към свободното придвижване на жителите в Европа упражнява Гърция с нонпейпър, изпратен до Европейската комисия, оповестява порталът Политико, представен от гръцката телевизия Скай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки това Атина не поддържа цялостно отваряне на границите за всички.

Възстановяването на свободното придвижване в Европа е в дневния ред на Еврокомисията в сряда, като се чака един " еволюционен развой ". Възстановяването на свободата на напредване е една от петте стъпки, които предлага Комисията, с цел да даде на хората някаква вяра за летните месеци.

" Целта ни е да поставим старания, с цел да бъдат още веднъж позволени пътуванията сред страните от Европейски Съюз до 15 юни там, където е допустимо ", се споделя в гръцкия документ, импортиран в Европейската комисия в понеделник, който е получен от Политико.

Атина желае " заслужено отнасяне " на всички евентуални пасажери, с цел да бъде предотвратено " всякакво субективно отношение във връзка с поданството " в протоколите за пътешестване. " Не можем да позволим раздробяването на единния пазар в тази ситуация с туристическите услуги ", се споделя в документа, в който се желае да бъде разрешено на хората да пътуват, а по-късно да се завръщат бързо и елементарно вкъщи си: Не би трябвало да има " карантина или други непропорционални или забранителни условия при завръщането ".
Атина желае " общо схващане " на ниво Европейски Съюз, че всички пасажери би трябвало да се подложат на тест или за ковид, или за антитела три дни преди пътуването. В документа се споделя, че като различна опция няма да се изискват проби " за пътувания сред райони... които са посочили ясни и постоянни данни, че обстановката във връзка с ковид е под надзор ".
Има обаче и още едно съответно искане от една страна с острови, които не са налични с автомобил. " Не може да има дискриминация или диференциация във връзка с средствата за напредване ", споделя Атина. " Пътните, въздушните, морските, само че и другите пътувания ще би трябвало да стартират по едно и също време и със съответните протоколи. Не можем да позволим по-отдалечени страни-членки на Съюза ни да останат обратно ".
В самолетите всички места би трябвало да са запълнени, се споделя в документа, тъй като свободните междинни места не обезпечават доходност, а изгодата за здравето от тях е съмнителна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР