Настрана от изследванията, анализите и разговорите с експерти решихме да

...
Настрана от изследванията, анализите и разговорите с експерти решихме да
Коментари Харесай

Младите говорят: въпроси и отговори

Настрана от проучванията, анализите и диалозите с специалисти взехме решение да се допитаме и до представители на поколението Z. Говорихме си с тях онлайн, по телефона и в писмена връзка. Започнахме с най-младите като 16-годишният Тео Стойчев, който към момента е възпитаник в Езиковата гимназия в Силистра, и с професионалния футболист Тодор Павлов, на 19 години, който тази година приключи Езиковата гимназия в Пловдив. Преминахме към тези, които към момента са нито дребни, нито огромни - Йоана Йорданова, на 21 години, от Силистра, която към този момент трета година учи промишлен дизайн и работи в туристическа организация във Варна, и Лора Телбийска, на 23 години, която приключва гимназия в Белгия, само че се прибира в България, с цел да се занимава с онлайн търговия в Пловдив. Стигнахме и до горната граница на Gen Z в диалози с 24-годишната Албена Желязкова от Варна, която приключва бакалавър " Психология " и магистър " Предучилищна педагогика " и мечтае да стане частен психолог, с Виктория Параскевова, на 24 години, от София, която също приключва логика на психиката, само че в този момент учи изкуствен интелект, и с 26-годишния Иван Танчовски, който приключва висшето си обучение в Англия, само че се прибира в родния Пловдив, където към този момент от три години работи като продуктов управител.
Източник: Капитал
Какво задачите да постигнете в живота? Йоана, 21: Номер едно е да бъда финансово самостоятелна. Сама да реализира задачите си и да не ми е нужно някой да ми оказва помощ. Искам да имам тази сигурност. Това може да стане, като изучавам и се развъртвам. Искам да си намеря работа, която ми харесва, не желая да правя нещо роботизирано, без смяна и нови неща в него.

Тео, 16: Целите ми са да изградя устойчиво семейство, да имам хубави финансови благоприятни условия.

Тодор, 19: Имам доста цели, свързани със спорта и живота, само че главната ми е да бъда благополучен. Това е определящо.
Реклама
Лора, 23 : Да подкрепям положително физическо здраве. Бих желала да провокирам повече себе си и да излизам от зоната си на комфорт, да развъртвам нови умения. Друга значима цел е да основа семейство, живеещо в мир и естетика.

Виктория, 24 : Финансова непоклатимост.

Иван, 26: Трупането на вълнуващи истории, смелостта да изграждаш и бъдеш себе си, да видиш какво има зад ъгъла, да обичаш, само че и да поемаш удари, тъй като подобен е редът на нещата. Опитвам се да обикна света подобен, какъвто е - многопластов. Постигането на крепко семейство, сполучлива кариера и други цели ще са разследване на тези мои визии.

На кои персони се възхищавате и бихте желали да подражавате? Йоана, 21: Артисти, хора, които не са лимитирани и не се пробват да постановат съответно мнение или метод на живот, а дават препоръки и демонстрират техните разбирания.
Реклама
Тодор, 19: Не се удивлявам на съответни персони, а на честните, откровени хора и тези, които изричат мнение без значение от обстановката.

Тео, 16: На татко ми. Харесвам и артиста Робърт Дауни-джуниър, който е имал взаимозависимост от опиати, само че е взел участие във филм, в който играе подобен човек, и по този начин е съумял да го преодолее. Възхищавам му се по какъв начин се е справил. Възхищавам се на младежи, които съумяват.

Лора, 23: На хора, които приветстват смяната и я виждат като опция да научат повече за света и да израстват ментално. На персони, лоялни към полезностите и хората към себе си, на хора, които поемат отговорност.

Иван, 26: На най-различни - алпинисти, писатели, учители, лекари, революционери, физици, музиканти и прочие Възхищавам се на пламенността, идеалите и поетичността на Ботев, на разбирането за индивида и културата на Тодор Колев, на персоналната борбеност на Стилиян Петров, на всеотдайността на родителите ми и на спонтанността у приятелите ми Интересувате ли се от политика и гласувахте ли на последните избори? Йоана, 21 : Това е тематика, по която съм необразована. Гласувам съгласно това кое е най-добре за фамилията и което кажат нашите. Не си представям да бъда част от политиката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР