Настояването на Гърция - Македония да промени конституцията си, може

...
Настояването на Гърция - Македония да промени конституцията си, може
Коментари Харесай

Зоран Заев: Името Нова Македония е неприемливо, защото не съдържа географско определение



Настояването на Гърция - Македония да промени конституцията си, може да торпилира опитите за решение на разногласието за името на някогашната югославска република.

Тази теза изрича македонският министър председател Зоран Заев в оповестено през днешния ден изявление във вестник " Файненшъл таймс ". В него Заев показва, че Атина не може да разчита, че конституционна смяна по отношение на каквито и да било районни въпроси, ще е гаранция от страна на Скопие, тъй като което и да било последващо държавно управление там може да върне настоящето състояние.

За Заев името Нова Македония е недопустимо, тъй като не съдържа географско определение, само че той е подготвен да разисква останалите четири разновидността - Северна, Горна, Вардарска или Република Македония в скоби Скопие.

Във вторник държавното управление на Зоран Заев отхвърли информация на Ройтерс, че той е споделил пред организацията, че Скопие е предложило тези четири разновидността и че можело и да се направи дребна смяна в македонската конституция.
В Скопие, все пак, във вторник вечер се организира импровизиран митинг, на който министър председателят беше наименуван изменник. Полицията заяви, че един нейн чиновник е ранен, а един стачкуващ е бил задържан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР