Настояваме за Конфедерация на националните сдружения в пътническия транспортен сектор,

...
Настояваме за Конфедерация на националните сдружения в пътническия транспортен сектор,
Коментари Харесай

НСАПБ: На Конфедерацията на националните сдружения в пътническия транспортен сектор трябва да има реципрочност в управлението

Настояваме за Конфедерация на националните сдружения в пътническия транспортен бранш, с взаимност в ръководството. Темата касае връзките сред два сектора, които имат своите проблеми. Категорично отхвърлям да вземам участие в междуличностни борби. Това сподели Ивайло Константинов, изпълнителен шеф на Национално съдружие на автобусните превозвачи в България, по време на конференция, обвързвана с обединяването на сектора, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Oтправили сме покана до всички национално показаните сдружения в пътническия транспортен бранш, където маркирахме жалоните на бъдещото обединяване. В възможната Конфедерация, която ще се случи, ще членуват единствено сдружения. Най-важното е, че би трябвало да има взаимност в ръководството, с ротационен принцип в управлението “, съобщи той. „ Всички компании, които не членуват в сдружения, ще имат право да учредят лично съдружие и Конфедерация “, уточни Ивайло Константинов.

„ Целта ни е в Закона за автомобилните транспорти да бъде дефинирано понятието национално представителна организация. Което съдружие отговори, да бъде национално представително “, разяснява Константинов. „ Нямам упоритост да управлявам и си подадох отказ още преди въпросната Конфедерация да бъде учредена “, акцентира Ивайло Константинов.

„ Надявам се концепцията за обединяването да дава отговор на упованията на страната, на Народното събрание и на министъра “, сподели още Константинов. Под думите на Константинов страната желае те да бъдат единни. Той посочи, че нямат желание да диктуват правила и правила.

„ Целта е да се чуят всички, да има разговор и съгласие. Не ни свързвайте с товарните транспорти. Никъде в Европа в никакъв случай не се е желало такова обединяване “. „ Автобусният транспорт е напълно друг от товарния. Документите, по които се употребяват са разнообразни, както и лицензите. Превозите се разпореждат от общините и локалната власт по разпореждане на министъра на превоза по утвърдени републикански направления. Според договорите ни би трябвало да разполагаме с аварийни рейсове. Няма никакви лобита, ние видяхме един закон, който е в нарушаване на разпоредбите. Те не ни знаят проблемите “, сподели представител на сектора.

„ Отговорността ни е огромна и браншът е разчувствуван и желае да изрази позицията си. Автобусът не е камион. Никой няма срещу някакво обединяване. Според една от концепциите е планувано, в случай че транспортьор не извършва активност в продължение на един месец, да му се лишава лицензът. От сектора обаче показаха, че това не трябва да се позволява, защото автобусните транспорти работят по европейски правила за превоз от 10 години “.

По време на брифинга Миролюб Столарски, който е ръководител на българската Асоциация на сдруженията от автомобилния превоз бе наименуван предводител на съперниците. „ При всички случаи ние сме отворени за разговор. Не получихме ответната позитивна реакция. Прозира концепция за надзор на сектора от огромните върху дребните компании “, обявиха представителите на Национално съдружие на автобусните превозвачи в България.

„ Няма по какъв начин да бъдем обединени от един закон. Идеята за законодателни промени беше добра, само че беше използвана, пробвайки се да се изземат функционалностите на министерството и да се правят един тип репресии. Кой може да подсигурява лоялната конкуренция в едно такова обединяване? В основите на такова обединяване би трябвало да стоят моралните полезности. Хората тук не желаят да ръководят надзор по някакъв метод “, твърдят представителите на Асоциация на сдруженията от автомобилния превоз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР