Настояваме като задължителна стъпка до края на годината учителите да

...
Настояваме като задължителна стъпка до края на годината учителите да
Коментари Харесай

Скок на учителските заплати. С колко

Настояваме като наложителна стъпка до края на годината учителите да получат 10% нарастване на трудовите си хонорари, което да компенсира бруталната за тази година инфлация. Това декларира в своя позиция ръководителят на Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ Юлиян Петров. Той показва, че за задачата е належащо да бъдат заделени 350 милиона от бюджета за обучение, който за 2021-а възлиза на над 5 милиарда лева

„ Ако нямаме най-малко 6% от Брутният вътрешен продукт за обучение, то всички диалози за него ще звучат кухо и безсмислено, като непотребен резонанс. За делегираните бюджети единствено ние – учителските синдикати, хилядите учители, имаме концепция и знаем по какъв начин да променим, в случай че се сетят да ни попитат “, показват Петров.

Петров показва, че са на финалната права от огромно представително европейско проучване за прегарянето и изхабяването на учителя. „ За страдание би трябвало да признаем, че в Европейски Съюз българските учители са с най-висока степен на бърнаут, с максимален недостиг от обезщетителни механизми, които да ги запазят “, излиза наяве от данните все още. 

В нея той упорства и учителския труд да бъде прекатегоризиран към второкласен труд. „ Нека да подсигуряваме добавката от Учителския пенсионен фонд да се употребява пожизнено и абсолютно, даже и при ранно пенсиониране на учителите!

Това ще бъде знак, че ролята и мястото на учителите са в действителност предпочитани за обществото ни и визионерство за бъдещето! “, претекста предлагането си шефът на профсъюз „ Образование “.

В позицията си Петров отделя внимание и на имунизационната акция. Той акцентира още, че дали учителите ще се имунизират, зависи единствено и само от тях.

„ Няма спор, че изгодите от имунизациите са в хиляди пъти повече от вредите….Но също по този начин не е противоречиво, че императивът единствено имунизирани родители да имат достъп до детската градина, няма да сработи и не е ефикасен, да не кажем, че е дискриминационен “, счита шефът на Синдикат „ Образование “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР