Настояваме държавата да поеме увеличението на цените на тока, водата

...
Настояваме държавата да поеме увеличението на цените на тока, водата
Коментари Харесай

Манолова: Държавата да поеме разликата между определената от КЕВР цена и реалната цена на пазара

" Настояваме страната да поеме нарастването на цените на тока, водата и парното и за бизнеса, и за семействата. Те имат потребност от ясни и съответни ограничения в този момент. Предложението на държавното управление бизнесът да получи 50 лева на мегаватчас за по-скъпия ток е позитивна стъпка, въпреки и дребна. Но тя би трябвало да се случи неотложно ", това съобщи ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред Българска национална телевизия.

" Закъснялата поддръжка не е поддръжка. Ако токът за бизнеса стигне 300-400 лева на мегаватчас, 50 лева поддръжка са незадоволителни. Държавата да поеме разликата сред избраната от КЕВР цена и действителната цена на пазара ", прикани тя.

" Има потребност от радикални дейности и промени след 12-годишното ръководство на ГЕРБ. Причината да сме най-бедната и най-корумпираната страна се корени в метода, по който се управляваше страната – еднолично, олигархично, корупционно ", съобщи Манолова.

" Като ръководител на Комисията по проверката мога да кажа, че във всеки бранш има злоупотреби за милиони левове. Скокът на цените на тока за бизнеса, изключително през август, също беше вследствие на спекулации. Енергетиката и шефовете на държавни сдружения в бранша са овладени от ГЕРБ ", напомни тя.

" Трябва да има смени и правдивост. В противоположен случай бизнесът ще заплаща най-скъпия ток, спекулативни търговци ще забогатяват, а хората ще заплащат 30-40 % по-скъпи артикули и услуги поради инфлацията и повишаването на продукцията. Министри като Виолета Комитова, Кирил Петков и Асен Василев демонстрираха, че когато има воля, могат да стартират промени и да се сменят управления на държавни сдружения, над които тегнат съмнителни покупко-продажби ", сподели Манолова.

" Формациите на смяната имат потребност от солидна поддръжка за устойчиво държавно управление, което да реформира България. Да направи правосъдна промяна, да възвърне върховенството на правото, да поддържа семействата, дребните компании, самоосигуряващите се лица, самотните родители и младите фамилии. Корупционните схеми в редица браншове би трябвало да бъдат пресечни ", добави тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР