Настоящият сезон определено започва трудно за Новак Джокович, който все

...
Настоящият сезон определено започва трудно за Новак Джокович, който все
Коментари Харесай

Бившият треньор на Федерер: Проблемите на Джокович са психологически, трябва му мотивация

Настоящият сезон несъмнено стартира мъчно за Новак Джокович, който към момента няма извоювана купа и трябваше да претърпи една от най-изненадващите загуби в кариерата си на конкуренцията в Индиън Уелс, отстъпвайки на международния номер 123 - Лука Нарди. Самият Ноле показа, че е останал сюрпризиран какъв брой едва е играл и очевидно всичко това е довело до съществени различия в неговия щаб, имайки поради вчерашната разлъка на Джокович с неговия ментор Горан Иванишевич, който беше неразделно до него през последните 6 години.

Според Иван Любичич обаче почитателите на 24-кратния първенец от Шлема не трябва да се тормозят прекомерно доста. Бившият треньор на Роджър Федерер е убеден, че Ноле към момента има всички спортно-технически качества да господства в ATP Тура и просто би трябвало още веднъж да откри нужното равнище на мотивация за задачата:

" Проблемите на Новак са напълно психически. Бъдете сигурни, че той не е не запомнил по какъв начин да играе тенис. Несъмнено Ноле би трябвало да откри метод да резервира огъня вътре в себе си, тъй като другояче не би могъл да е същият състезател. Свикнали сме да го гледаме по какъв начин се бори за всяка точка и да превзема последователно всеки един сантиметър от корта. Ако не откри мотивацията да прави това още веднъж, то може да му е доста мъчно да печели. Аз обаче имам вяра, че същинските му цели са свързани с Ролан Гарос, Уимбълдън и Олимпиадата в Париж, тъй че той ще съумее да се възвърне от проблемите си в точния момент, с цел да заиграе още веднъж най-хубавия си тенис.

Истината е, че всяка една загуба на Новак се приема като голяма сензация и нещата се преекспонират. Той загуби от Синер в Мелбърн, което към този момент би трябвало да се приема като нещо напълно обикновено. Да, в Индиън Уелс записа неприятно проваляне, само че той има лукса да избира на кои шампионати да се хвърли оптимално и считам, че те занапред предстоят " - допусна тогавашният номер 3 в света.

Източник: Tennis 365

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР