Настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в

...
Настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в
Коментари Харесай

Първи резултати от вота в Турция

Настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в страната след обработването на 32% от бюлетините. Това са първите данни от изборния избор.
На този стадий Ердоган получава 57,73% от гласовете, след него се подрежда претендентът на опозиционната Народно-републиканска партия Мухарем Индже с 27,79%.
Преброени са бюлетините от 9,8% отворени урни от вота за парламент, оповестява БГНЕС. Народният алианс на ръководещите Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ и Партията на националистическото деяние /ПНД/ към този момент води с 66,24%, Алиансът на нацията /НРП, Добра партия и Партия на благоденствието/ е с 24,28%, а ПДН със 7,07%.
Веднага след края на изборния ден главният опозиционен кандидат-президент се обърна към членовете на Републиканската партия в комисиите и ги прикани да не имат вяра на формалните информации от Анадолската организация за резултатите, заяви bTV.
Според българския наблюдаващ към ОССЕ в Диарбекир Кристиан Вигенин има спречквания, сигнали за изборни нарушавания и недобро държание на цивилни служители на реда по отношение на задграничните представители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР