Настоящият председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

...
Настоящият председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа
Коментари Харесай

Председателят на ОССЕ призова Русия да изтегли войските от Украйна

Настоящият ръководител на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи прикани Русия да спре войната против Украйна и да изтегли войските от нейната територия. Съответното Османи съобщи в границите на взаимна конференция с украинския външен министър Дмитро Кулеба в Киев, оповестява сътрудник на Укринформ .

" Сега съм тук като началник на ОССЕ и приканвам Руската федерация да спре тази война, да изтегли своите сили и войски от Украйна, а също по този начин да покаже ангажираност към полезностите и правилата на ОССЕ и да се върне към дипломатическия път “, цитира организацията думите му.

Сегашният началник на ОССЕ акцентира цялостното наказание на по-нататъшната съветска експанзия против Украйна, в това число неотдавнашната ракетна офанзива против жилищна постройка в Днепър. " Бих желал да подчертая, че изцяло осъждаме по-нататъшната съветска експанзия против Украйна. В Днепър видяхме безумна офанзива против цивилни през уикенда. И не може да има опрощение за това. Много е тъжно и не можем да го толерираме ", акцентира Османи.

Той също по този начин означи, че " украинците демонстрират изключителна храброст и това провокира удивление и почитание на всички места ".

Османи удостовери още веднъж, че Украйна ще остане главен приоритет на северномакедонското председателство на ОССЕ: " Ние ще подкрепим мощно Украйна и няма да се отклоним от този път. Няма да приемем това, което се случва. Вместо това ще използваме всички принадлежности на ОССЕ за възобновяване на мира и уважението към нашите правила и задължения “.

Първият посланик на Скопие акцентира нуждата от реализиране на резистентен мир при ценене на териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите граници. Османи също изрази вяра, че съветските войски ще изоставен Украйна тази година и ОССЕ ще може да даде на Украйна цялата допустима поддръжка за възобновяване.

Османи дойде в Украйна в по-рано денем. Това е първото му публично посещаване като настоящ ръководител на ОССЕ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР