Настоящата ситуация около преговорите за правителство ще се повтори и

...
Настоящата ситуация около преговорите за правителство ще се повтори и
Коментари Харесай

Късно е, либе, за китка: Кирил Петков с ултиматум към ГЕРБ с три варианта за кабинет

Настоящата обстановка към договарянията за държавно управление ще се повтори и след нови парламентарни избори. Към това насочва с обява във фейсбук един от водачите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков.

Той показва разновидностите пред първата политическа мощ ГЕРБ като напредване на страната напред или връщане в тъмните години на корупцията и евразийското ръководство.

Зад тези формулировки стоят надлежно поддръжка за проектокабинета на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ или търсене на гласовете на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ за лично държавно управление. Има и трети вид – осъществяване на нови избори, които обаче по думите на Петков още веднъж препращат към втория, защото неговата коалиция не счита да трансформира решението си да не прави държавно управление с ГЕРБ.

Партията на Борисов през днешния ден организира първични обществени съвещания с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ преди връчването на първия мандат за правителтсво, откакто не хареса проектосъстава на кабинета на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, който изиска да бъде показан, а осмя и управническата ѝ стратегия, след разискването ѝ сред двете обединения.

Реклама

„ Това направихме преди връчване на първия мандат, с цел да може ГЕРБ да създадат елементарен избор, който е добър за България. Пред ГЕРБ в този момент има няколко благоприятни условия:

Вариант А: ГЕРБ могат да поддържат това държавно управление и да управляват осъществяването на програмата му през Народното събрание, и по този начин да бъдат част от решението България да бъде една естествена европейска страна.

Вариант Б: ГЕРБ могат да се върнат обратно в годините на задкулисието, да потърсят поддръжка от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, знаейки доста добре, че би трябвало да се преценяват със студения запас на господин Доган, да работят в тясно съдействие с господин Пеевски, да разискват евроатлантическите си политики с Българска социалистическа партия, а може би и с Възраждане. Това може да бъде наречено държавно управление на малцинството на ГЕРБ с основната поддръжка на Движение за права и свободи и помощ от другите партии.

Вариант В: Да предпочетат избори – действително обаче това отново ги води до проект Б с Движение за права и свободи, просто договарянията ще се водят по тениски поради по-горещото време, тъй като разпределеното на силите ще е фундаментално същото. Тук просто президентът ще е имал още 3 месеца да ръководи “, написа Петков.

Петков прибавя, че е време за решение на ГЕРБ и се надява европейското бъдеще на България да надделее. По-рано през днешния ден Бойко Борисов съобщи, че партиите и медиите ще са отговорни за рухването на България в пропастта, каквото съгласно него биха били следващи предварителни парламентарни избори.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР