Настоящата криза с газа се дължи на липсата на лидерство

...
Настоящата криза с газа се дължи на липсата на лидерство
Коментари Харесай

Стефан Янев: Каква е тази шизофрения? Ние ще говорим за война или за потенциално дипломатическо отношение?

Настоящата рецесия с газа се дължи на неналичието на водачество у нас и в Европа. Нека евролидерите не се крият зад гърбовете на европейските служители, които направиха задоволително неверни решение и не носят отговорност за това. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA News Стефан Янев от партия „ Български напредък ”

Отправих апел във Фейсбук преди няколко седмици, който бе ориентиран към мислещите хора. Към тези, които си задават верните въпроси, а точно във война ли сме или не – икономическа или действителна война с Русия, която е оповестена за агресора. Подтекстът на въпроса е за какво, в случай че Русия е във война с Украйна - през украинска територия върви пренос на газ и нефт. Защо през българска територия върви преноса на газа и за какво при предходното Народно събрание, в случай, че имаше болшинство от 142 депутати, т.е. мощно „ антиГазпром ” болшинство, те не взеха решение да спрат този пренос? Така Янев разяснява собствен провокативен пост във Фейсбук от 24 август.

По думите му, в случай че се вземе образец от историята – няма случай, при който по време на война Съветският съюз да е транзитирал нефт към немските войски, които се бият от другата страна на фронтовата линия. „ В момента каква е тази шизофрения? Ние ще приказваме за война или за евентуално дипломатическо отношение? От тази обстановка всички страдаме. На процедура ние сме в икономическа война – и въпросът за газа и какво ще стане през този сезон виси с идентична мощ както за българското общество и бизнес, по този начин и за европейците. Кой е отговорен за това, кой е основал предпоставки това да се включи? ”, попита Янев. И добави: „ Според мен отговорът е елементарен – неналичието на водачество – както в България, по този начин и в Европейски Съюз. Въпросът със солидарността на Европейски Съюз сега е заложен на карта ”.

Според Янев на България ѝ би трябвало най-много водачество. „ Лидерство, като в страната, по този начин ѝ в общ европейски проект. Евролидерите не би трябвало да се крият зад гърбовете на европейските служители, които направиха задоволително неверни решение и не носят отговорност за това ”, безапелационен беше той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР