Настина ли има криза на такситата в София и защо

...
Настина ли има криза на такситата в София и защо
Коментари Харесай

Такситата искат вдигане на цените в София

Настина ли има рецесия на такситата в София и за какво те упорстват да се покачат минималните цени, на които да возят клиентите, откакто се усилиха и цените на билетите в София. По тематиката в студиото на Код 11-13 мнението си показаха Вълчо Краев-ръководител транспортна активност в „ ОК Супертранс “, инж. Спас Атанасов- ръководител на браншовата камара на таксиметровите водачи и Христо Чернев- изпълнителен шеф на TAXI ME- една от приложенията за поръчване на таксита.

Ето какво сподели Вълчо Краев пред телевизия БиТ: „ Кризата с такситата е обяснима с простата причина,че извънредно доста набъбна трафика в София. И всяка година интервала към Нова Година постоянно се получава тази рецесия “.

Инж. Спас Атанасов изясни нещата по този начин: „ Както споделиха и другите събеседници постоянно по това време има огромно търсене на таксита. Но от 2016 година месец ноември има нещо ново, което не го загатват. И това е, че с въвеждането на така наречен таксиметров налог се получи една смяна. Досега разрешителни се вадеха – в случай че водачът би трябвало да си извади позволение на 30 март неговото позволение ще важи до 30 март другата година.

Имаше систематизиране и не ставаше струпване. С въвеждането на таксиметрови налог стана по този начин,че всичките водачи – за София са над 6000 таксита, те би трябвало да си извадят разрешителни в интервала от първи ноември до 15 декември. В този интервал има едно 20 % дневно по-малко таксита, тъй като те обиколят по институциите “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР