Настимир Ананиев от ПП бе изгонен от зала заради неприлично

...
Настимир Ананиев от ПП бе изгонен от зала заради неприлично
Коментари Харесай

Изпъдиха Насти от залата. Върнаха го след час

Настимир Ананиев от Политическа партия бе изпъден от зала поради непристойно държание в прорез с правилника на Народното събрание.

Засега не е ясно дали Насти плюска кюфтета или пие гола вода в депутатската трапезария.

Повод стана разискването на измененията в Избирателния кодекс.

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев подреди да стартира четене на отчета за промените, импортиран от Корнелия Нинова.

Председателят на правната комисия Радомир Чолаков стартира да чете, само че това провокира бурна реакция от страна на депутати от Политическа партия и Демократична България. Те наобиколиха трибуната, потвърждавайки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание.

След къса замяна на реплики, в които Настимир Ананиев прикани Цонев да съблюдава правилника, председателстващият отстрани депутата от днешното съвещание на Народното събрание. Около час по-късно наказването беше анулирано.

Цонев обаче разпореди да стартират изявления по законопроекта.

Изберете дали да извършите изявления от трибуната, или не. Стоейки прави пред парламентарната естрада, няма да измененията нищо, съобщи Цонев на беснеещите депутати от Политическа партия и Демократична България.

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи, че би трябвало да се гласоподава дали ИК да бъде прегледан като втора точка.

Цонев пък му отговори, че още при започване на днешното съвещание се одобри дневният ред, от който ИК стана втора точка за разискване.

Нека да преминем към процедури и изявления. Вие имате записани 50 индивида за това, акцентира Цонев.

От парламентарната естрада Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи съобщи, че от седем парламентарни групи в Народно събрание, работят пет и се пробват да изложат своите позиции по Изборния кодекс.

От своя страна съпредседателят на Политическа партия Асен Василев изиска да бъде остранен Карадайъ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР