Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри очерта интересен паралел между настоящата

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри очерта интересен паралел между настоящата
Коментари Харесай

Алегри заяви: Кристиано е като Златан

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри очерта забавен паралел сред актуалната звезда на тима Кристиано Роналдо и своя някогашен подопечен в Милан Златан Ибрахимович. Италианският експерт съобщи, че двамата си наподобяват извънредно доста по метода на мислене.

„ По отношение на душeвността, Кристиано е по-силен от който и да било. Всеки ден той си слага персонални цели, които да реализира. В положение е да ги намира в себе си”, съобщи Алегри по време на рекламно събитие на новата си книга „ Много е просто”.

„ Играч, който е спечелил всичко, което е постигнал той, на 34 години мъчно би намерил аргументи да се усеща незаситен. В това отношение Роналдо е гибелен. Той разполага с целенасоченост, която е невероятна.”

„ Всички ние би трябвало да вземем образец от Роналдо. Аз самият също научих него от него, тъй като не на всеки се удава да работи с най-хубавия футболист в света. Ето да вземем за пример – в събота заран имаме мач сред другите възрастови групи по време на тренировката. Той се забавлява, само че неговото развлечение е единствено успеха. Обясних му – и съм писал същите неща и за Ибрахимович в книга – че не всеки приема нещата по този метод. За някои има развлечение и в паса с петичка, в истинския финт и по този начин нататък. А по-късно можеш да ползваш това в действителна обстановка от мача.”

„ В Милан разполагах с Ибра, който всеки ден се гневеше на всеки неакуратен пас. Казах му, че в случай че всички са надарени, колкото е той, единствено тогава не бихме имали проблеми. Обясних му, че той би трябвало да се предлага разполагаем за останалите по образеца на най-хубавите и най-талантливите, които постоянно се отнасят по този начин със своите възпитаници. За останалите е мъчно да доближат сходно равнище, по тази причина би трябвало и покорност, с цел да не вгорчаваш живота на тези, които се намират под теб”, добави Алегри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР