Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, беше разочарован след равенството

...
Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, беше разочарован след равенството
Коментари Харесай

Моуриньо: Няма да правя драми заради плейофите, но някои играчи разочароваха

Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, беше отчаян след равенството 1:1 със Сервет в група „ G “ на Лига Европа. Ремито класира отбора му в идната фаза на шампионата, само че съвсем несъмнено „ вълците “ ще завършат на второ място в групата, което не се харесва на Специалния, защото ще би трябвало да се изправят против тим, приближаващ от Шампионската лига. Наставникът разкритикува част от играчите си, които са го разочаровали с представянето си.

„ Имахме положителни благоприятни условия, само че началото на второто полувреме беше нещо, което ни се случва прекомерно постоянно. Жалко е, че нямате камера в съблекалнята ни на полувремето, тъй като всякога им давам да се разбере, че противниците, които играят вкъщи и изостават с гол, ще излязат подготвени за борба. Това е естествена реакция, това е нещо, което чакаме. Отново бяхме повърхностни в отношението си, в тълкуването на този миг от мача. Има играчи, които за следващ път пропуснаха опция да се потвърдят, да вземем за пример Ауар. Има няколко, които са на аварийна пейка и влизат в Серия А със ужасно отношение, а по-късно в Лига Европа те влизат с тази бавна настройка, като че ли не са привикнали да са на пейката и по-късно не усъвършенстват играта ни с нищо ”, сподели Моуриньо.

Jose Mourinho: " I don’t think it’s a drama to play the playoffs. I don’t want to make a drama about second place, it’s more dramatic that some players have missed their chance to make an impact, it’s an attitude that I’ve seen before. "
— RomaPress (@ASRomaPress)
Ако приключи на второто място Рома ще влезе в плейофите през март против един от тимовете, приключили на трето място в своите групи на Шампионската лига.

„ Насочваме се към нов плейоф, ще бъде мъчно против тим, който отпада от Шампионската лига. Това са още две европейски срещи, едната от които на „ Стадио Олимпико “ пред цялостни трибуни. Феновете демонстрират любовта си. Не желая да върша драма от влизането в плейофите. Драмата, в случай че не друго, е, че имахме неверно отношение от тези играчи и тези, които излизат по този метод за второто полувреме, неведнъж. Честно казано не го разбирам. Бях треньор на 150 мача от Шампионската лига, които са доста по-трудни, само че все пак наподобява, че има хора, които нямат огромна история в Европа и играят тези мачове с минималния най-малко. Има такива, които дават всичко от себе си за 90 минути, и такива, които наподобява вирват носове на това съревнование “, съобщи още португалецът.

Jose Mourinho: " I really don’t understand, I’ve played 150 Champions League matches, which are more important than these games, it seems that there are people who don’t have the same experience and play these matches superficially. "
— RomaPress (@ASRomaPress)
Попитан дали някои от тези разочароващи играчи ще платят цената за това той призна, че това няма да се случи, тъй като Рома не разполага с прекомерно огромен състав и не може да си разреши сходно нещо.

„ Никой няма да заплати за това. Гуардиола може да направи това, в случай че не е удовлетворен от един, той се сбогува, изгонва го и избира различен. Не мога да направя това тук. Мога единствено да се опитам да продължа да ги подтиквам всеки ден в тренировките, с цел да извлека най-хубавото от тази група “, добави Специалния.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР