Наставникът на Левски – Станимир Стоилов, си тръгна по-рано от

...
Наставникът на Левски – Станимир Стоилов, си тръгна по-рано от
Коментари Харесай

Мъри: Футболът е бизнес и трябва да го развиваме

Наставникът на Левски – Станимир Стоилов, си потегли по-рано от общото заседание на сдружението „ Левски на Левскарите “, на което той е претендент за член на УС. Стоилов разгласи каква е задачата на сдружението. Той съобщи също, че няма никаква загадка към „ синия “ лагер в Дубай.

„ Все още се гласоподава. Аз, тъй като имах подготовка, потеглих малко по-рано. Тепърва има 14 искащи за УС. Ще бъдат определени 7 и естествено ръководител. Това беше извънредно къс интервал на първото управление, само че по този начин беше и задължението. Сега всички членове на Сдружението, които са към 1200, да изберат и членове на УС, и ръководител “, стартира Мъри.

„ Желанието ми да съм в УС е да продължим тази стъпка, да покажем, че нещата се развиват в позитивна тенденция и естествено да работя за популяризирането на сдружението. Идеята му е да се сътвори, с цел да може да оказва помощ на Левски във финансови аспект. Когато се сътвори имахме съществено финансови проблеми и виждахме някакъв метод. Второ, доста от огромните клубове в света като Байерн, Реал Мадрид и Барселона съществуват почти в този вид. Малко се измести на момента главното обвързване на Сдружението. Започна да се приказва за благосъстоятелност. Това не е било в никакъв случай концепцията на Сдружението. Беше напълно да се оказва помощ на клуба и след време, в случай че има голяма фенска маса, да избира кой да ръководи клуба “, добави той.

„ На този стадий се явява най-голямото непринудено съдружие у нас, да не кажа и на Балканите, доколкото ми е известно. Имахме още по-големи очаквания. Аз споделям едно нещо, което постоянно съм казвал, че истината побеждава. Може да мине през лъкатушене, през някои премеждия, само че когато работиш за истината, тя ще победи. Надявам се да натрупа повече членове, тъй като всеки нов член в сдружението е помощ за ФК Левски “.

„ Изчистихме големи отговорности към хора, институции, треньори, някогашни футболисти и по този начин нататък. Остават отговорностите към страната. Скокът е огромен, само че господин Ивков може да е по-конкретен. Не знам каква загадка има за заплащането на лагера в Дубай. Парите са постъпили легално в клуба и клубът ги е превел за лагера в Дубай. Няма загадка. Спонсорите нямат предпочитание да се разгласява. При нас всичко е постъпило на документи. Ние работим по банков път. Не виждам загадка. И предходната година имахме спонсори “, съобщи Стоилов.

„ Една от тематиките, която се дискутира първоначално беше по-голяма популяризация. Ще се опитат и нови неща. Вече се работи по основаване на тв канал, с цел да може да има повече информация какво се преживелица. Периодът за този УС беше доста къс 7-8 месец, само че такава беше концепцията, с цел да може всички членове да изберат новия ръководител “, сподели той, след което стартира по тематиката за изискванията и терените в България.

„ Не желаеме да търсим единствено извинения във времето. Това време обърква качеството на футбола, обърква наличието на хората на стадиона, обърква приходите на всички клубове. Футболът е бизнес и би трябвало да го развиваме. Трябва да има положителни условия за работа. Паузата беше декември, януари и доникъде на февруари. Два месеца и половина. Ако се бяхме замислили и паузата беше януари, февруари и средата на март щеше да стартира шампионата. Условията, които желаеме за професионален футбол, щяха да са налице. Моята концепция е да създадем футбола както е на Запад. Неслучайно британските клубове заплащат по 100 милиона. Те печелят. Ние не можем да си позволим да плащаме, тъй като не печелим задоволително. Левски завоюва задоволително предходната година, само че бяха покрити остарели задължения. Ако го направи, футболът ще е доста по-привлекателен. Трябва да се обединим всички. БФС и клубовете би трябвало да са флагман. Българският футбол тъне в мизерни условия за работа, изключително в първите месеци на годината. От април месец до декември имаме положителни условия. Никога не съм казвал, че би трябвало да се трансформира шампионата, а просто паузата. Новото състезание може да стартира началото на юли, без да има една ненужна пауза от 20 дни. Тези небивали изказвания, че ще се играе по топло време, ние така и така започваме в средата на юли, в най-топлото време. Може да се играе когато и да е, стадионите имат осветления “.

„ Въпросът е да създадем най-хубави условия за всички. Левски ще загуби от мача в събота най-малко 30-40% от последователите най-много поради минусовите температури. Имам подозрения и, че теренът няма да е в най-хубавото положение. Каквото и да го чистиш, ще замръзне. Няма отопления. Към момента единствено нашият и на Лудогорец има отопление. Вече има осветления, първата стъпка би трябвало да e отопление. Следващата зима ще е същият проблем. Проблемите би трябвало да се вземат решение, а освен да ги пренебрегваме “, счита Стоилов.

„ За страдание, е нямало никакви диалози. Ние направихме предложение да се намерения за това. Те ни споделиха: „ Добре, следващата година “. Ето следващото предложение. Като пристигна април месец, тази тематика няма да я дискутираме до декември. Отричаме положителните условия за работа. Трябва да се огледаме и да забележим международния футбол. Всички имаме малките екрани. Видяхте при какви условия се игра британският шампионат. Ако имаме условия, терен с отопление, температурите могат да се компенсират. Аз съм склонен, в случай че ги имаме, да играем и по Коледа и по Нова година. Плаща ни се, с цел да сътворяваме положителния артикул футбол. Отдавна е бизнес. Не единствено някой да дава пари, някой да ги похарчи и идващият “, сподели треньорът на „ сините “, след което показа вижданията си за женския футбол и изискването българските отбори наложително да поддържат женски тим.

„ При нас пренебрегваме всевъзможни нововъведения във футбола. Женският футбол съществено ФИФА го пренебрегва. Трябва първо да си оправим базите и стадионите. Трябваше да има наложително условия отопление. Повечето игрища са правени по трудово образование. Аз съм работещ човек. Виждам какво е, работил съм. Може да ги питате при какви ескимоски условия работим тези месеци. Спокойно можеха да се избегнат тези два-три месеца “.
„ Получих покана за наличие за Футболист на годината. Честито на печелившите. Това са ранглисти, които ги има по целия свят “, сподели за край Стоилов във връзка идната гала за награждаването на спечелилите от анкетата „ Футболист на годината “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР