Наставникът на женския баскетболен отбор на Берое Стара Загора Жаклин

...
Наставникът на женския баскетболен отбор на Берое Стара Загора Жаклин
Коментари Харесай

Жаклин Златанова: Първенството тази година е крачка напред към подобряването на цялостната визия на женския баскетбол в България

Наставникът на женския баскетболен тим на Берое Стара Загора Жаклин Златанова изрази мнение, че през този сезон шампионата при дамите в България е " крачка напред към подобряването на цялостната визия на женския баскетбол " у нас.

Златанова направи преглед на изминаващата 2023-а година, в която тя спря с дейния баскетбол, откакто стана първенец с Берое, а след това получи доверие от управлението на старозагорци да размени Таня Гатева отпред на отбора.

" Берое изпраща сполучлива година в професионален проект, притежател на купа и златни медали в женското състезание. Миналогодишните цели бяха реализирани. Началото на новия сезон се видя един освежен Берое, само че също конкурентоспособен и с проекция за бъдещето. В персонален проект категоризирам миналата година като сполучлива, съумях да се върна на терена след майчинство и ми бе предоставена опцията да се развъртвам в нова за мен сфера - треньорството - предизвикателна, само че и вдъхновяваща ", съобщи Златанова.

" Тази година шампионата е по-оспорвано, има повече конспирация и непредсказуемост. Отборите дават опция на млади български състезатели да разпрострат своят капацитет и много от тях се оправят сполучливо с отговорността. Два нови тима се включиха, заслужават поздравления за смелостта и трудът, който са свършили, с цел да се реализира това. Моето мнение е, че шампионата тази година е крачка напред към подобряването на цялостната визия на женския баскетбол в България ", споделя още тя.

Бившата състезателка в националния тим на България си пожела още през новата година тимът на Берое да помогне за развиването на баскетбола у нас.

" Пожелавам си тимът ни да способства за развиването на женския баскетбол, нашите състезатели да съумеят да разпрострат напълно капацитета си и новата година да ни пощади откъм травми и неприятни страсти ", приключи Жаклин Златанова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР