Наставникът на Фатих Карагюмрюк Андреа Пирло даде интервю пред Дейли

...
Наставникът на Фатих Карагюмрюк Андреа Пирло даде интервю пред Дейли
Коментари Харесай

Пирло за земетресенията в Турция, треньорската работа, Конте, Анчелоти и Роналдо

Наставникът на Фатих Карагюмрюк Андреа Пирло даде изявление пред „ Дейли Мейл “ във връзка със земетресенията в Турция. Легендарният халф на Милан и Ювентус беше измежду футболните персони, присъединили се в подпомагането на оживелите от бедствието, което засегна и Сирия. Той също по този начин приказва за работата си като треньор, някогашните си наставници Антонио Конте и Карло Анчелоти и Кристиано Роналдо, с който работи дружно в „ Старата госпожа “.

За земетресенията в Турция

Съжалявам за случилото се, скърбя за всички. Надявам се да успеем да допринесем с нещо, с цел да помогнем да преодолеят тази голяма покруса. Много скърбя и за Волкан Демирел (наставник на Хатайспор – б.р.), който, за жалост, е там в този драматичен миг. Искаме да помогнем. Знаем, че ще бъде мъчно, само че се опитваме да създадем своя принос. Изпращам огромни обятия на всички.

За работата си във Фатих Карагюмрюк 

Градът е прелестен, животът тук е хубав. Беше ми мъчно, тъй като е по-различно спрямо Италия и други страни, само че в този момент към този момент съм добре. За мен е значимо да имам огромни цели. Когато бях футболист, постоянно играех, с цел да спечелвам огромни титли, и в този момент имам същата цел. Тук съм, с цел да се подобря, само че упоритостта ми е да отида в огромен тим и да печеля Шампионската лига. Ако нямаш упоритости, по-добре си остани у дома. Когато пристигнах тук, имах друго мнение за моя футбол. Но щом си тук, би трябвало да схванеш, че не можеш да правиш същите неща. Трудно е да промениш мнението си, само че се постанова. В противоположен случай имаш проблем.

За разликата сред това да си футболист или треньор

Когато бях състезател, беше друго – по-лесно. Мислиш си просто по какъв начин можеш да играеш, за резултата, дали играеш добре, или не. Когато си треньор, би трябвало да разбираш от всичко. Трябва да приказваш с 20 индивида с разнообразни манталитети. Може би 10 от тях са щастливи, а останалите – не. Така че това е сложна работа.

За разпоредбите си като ментор

Аз съм естествен човек, макар че знам, че съм бил огромен състезател. Сега обаче е друго, тъй като съм нов и млад треньор. Трябва да работя добре, тъй като всеки ден е значим за израстването, както е и при футболистите. Имам три-четири правила. Не утвърждавам телефоните преди мачовете. Не ми харесва и играчите да закъсняват за отборните срещи. Ако закъснеят, не играят. Когато си на терена, би трябвало да работиш на 100%. След това можеш да правиш каквото си поискаш.

За Антонио Конте, Карло Анчелоти и треньорите за образец

Научих толкоз доста неща от Конте. Понякога си приказвам с него и за мен беше доста значимо да схвана неговия нрав, тъй като той беше един от най-хубавите треньори в кариерата ми. Манталитетът на победител е основен, както и концентрацията. Той постоянно ти дава добра тенденция за работата и играта.

Анчелоти е доста спокоен, в положителни взаимоотношения е с всички играчи и постоянно знае какво да каже. Това е значимо, тъй като в случай че си в огромен тим, би трябвало да знаеш по кое време да приказваш и по кое време – не. От кои треньори се изучавам? Микел Артета и Джосеп Гуардиола, значимо е да ги разбираш и да се учиш от тях.

За Кристиано Роналдо

За мен беше елементарно да работя с него. Той е доста добър човек и огромен експерт. Искаше да играе и да вкарва във всеки мач. Нямах никакви проблеми с него, само че футболът бързо се трансформира, възрастта също. Може и да е имал проблеми в различен тим (Манчестър Юнайтед – б.р.), само че за мен това беше добър опит.

За прехода от звезден футболист в треньор

Не би трябвало да бъдеш нахален парвеню. Някогашните играчи би трябвало да схванат: ти си ментор, а не някогашен футболист. Треньорът би трябвало да знае какво може да желае от своите играчи, тъй като всеки състав има друг жанр и би трябвало да се адаптираш. Трябва да искаш от тях неща, които могат. Това е значимо. За благополучие, като състезател реализирах доста и това, което желаех. Като ментор желая да реализира най-малко дребна част от това, което реализирах като състезател.

За националния тим на Англия

Мисля, че в този момент той има повече качество. Може би преди 10 години беше друго – доста положителни футболисти, само че не и със същото качество. Калвин Филипс (известен като Йоркширския Пирло - б.р.)? Той е много добър състезател, само че няма моето качество. Играе доста добре на същата позиция, само че нямаме сходни умения. Финала на Евро 2020? Психически е друго – ние сме италианци, а вие – англичани. За нас беше мъчно да играем европейски край на „ Уембли “, само че моментът беше съвършен.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР