Наставникът на Барселона Шави Ернандес похвали защитата на тима след

...
Наставникът на Барселона Шави Ернандес похвали защитата на тима след
Коментари Харесай

Шави: Реал продължава да бъде фаворит за класиране на финала

Наставникът на Барселона Шави Ернандес похвали отбраната на отбора след успеха над Реал Мадрид с 1:0 като посетител в първи полуфинален мач от шампионата за Купата на Краля. Каталунците резервираха суха мрежа в дуел, в който Кралският клуб притежаваше топката през по-голямата част от времето, само че не съумя да насочи прецизен удар. Шави трябваше да се оправя с проблеми в защитата, откакто загуби Андреас Кристенсен заради контузия, само че остана удовлетворен от показаното в отбранителен проект .
Шави Ернандес.
" Доволен съм от резултата, тъй като успяхме да страдаме, само че няма по какъв начин да бъда благополучен от представянето ни. Не успяхме да направляваме топката. Беше мъчно да печелим единоборства, с цел да си върнем притежанието. Борихме се до края и това е доста позитивно. В отбрана се справихме ослепително, не съумяхме да бъдем протагонисти, само че през днешния ден не бе наш ред, те нямаха шансове, свършихме отлична работа в защита ", стартира той.

Бившият футболист на " блаугранас " бе безапелационен, че към момента счита Реал за любимец за класиране на финала . " Минималната победа ни дава несъмнено преимущество, само че ще би трябвало да играем доста мощно против мощен състав на Реал. Продължавам да ги считам за любимци ", сподели още Шави.

Колегата му отпред на " белия балет " Карло Анчелоти съобщи след срещата, че отборът му просто би трябвало да повтори играта си от първия дуел в ответния конфликт, който ще се играе на 5 април на " Камп Ноу " . " Представянето ни беше това, което искахме, само че не и резултата. Играхме с интензитет, пресирахме високо по терена и не дадохме опция на Барселона да владее топката за дълги интервали от мача. Можехме да се оправим по-добре във финалната третина, само че беше мъчно, тъй като противникът бе доста добре комплектован в защита. Беше леко необичайно да ги видя да играят по този начин, само че се оправиха ловко в отбрана. Ако повторим интензитета от първия мач, мисля, че имаме шансове, тъй като не считам, че Барселона ще се оправи още веднъж толкоз добре в отбранителен проект. Играчите са уверени, че могат да извърнат нещата в своя изгода ", разяснява италианецът.

Анчелоти бе безапелационен, че Барса не е заслужавал да победи . " Мисля, че е явно, че Барселона не заслужаваше да завоюва през днешния ден. Това бе един от най-хубавите ни мачове в отбрана. Доволен съм от представянето, тъй като е мъчно да контролираш играта против тим като тях по метода, по който го сторихме ".
Карло Анчелоти.
Победителят от реванша в Барселона ще играе със спечелилия другия полуфинал сред Осасуна и Атлетик Билбао, където памплонци имат минимално преимущество след триумф с 1:0 на лична земя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР