Наследникът на британския престол принц Чарлз възнамерява да покрива разходите

...
Наследникът на британския престол принц Чарлз възнамерява да покрива разходите
Коментари Харесай

Принц Чарлз ще поеме разходите на принц Хари и семейството му за една година

Наследникът на английския трон принц Чарлз има намерение да покрива разноските на сина си принц Хари и на неговото семейство в продължение на една година, заяви вестник " Телеграф ".

Според изданието вноските в интерес на принц Хари ще бъдат реализирани от персоналните средства на татко му, а не от приходите, които той всяка година получава от херцогството Корнуол. Именно от тези пари по традиция се покриват разноските на наследника на английския трон и на неговите деца. Но този източник на средства " не е изобилен ", написа изданието.

По данни на Би Би Си, след брака си с американската актриса Меган Малкъл през май 2018 година принц Хари е получавал от татко си към 2,5 милиона паунда (3,3 милиона долара) годишно, което е було към 95 % от разноските на младото семейство.

Понястоящем е мъчно да се дефинира какъв ще бъде размерът на разноските на принц Хари и на неговата брачна половинка, откакто се открият в Канада, като се лишат от формалните си отговорности към кралското семейство и съпътстващите ги привилегии и държавно финансиране. Те ще би трябвало да заплащат за услугите на спомагателен личен състав (около 1,3 милиона $ годишно), за задграничните си пътувания и за дом отвън рамките на Англия.

Най-голямото перо в разноските на младото семейство ще бъде за защита, която ще би трябвало да им бъде предоставена или от управляващите в Канада, или от частни компании. По-рано Бъкингамският замък отхвърли да разяснява кой ще охранява принц Хари, неговата жена и дете, и за чия сметка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР