Наскоро се появиха конспиративни теории, опитващи се да обяснят възхода

...
Наскоро се появиха конспиративни теории, опитващи се да обяснят възхода
Коментари Харесай

Телевизионен водещ обясни възхода на Биткойн с конспиративна теория

Наскоро се появиха тайни теории, опитващи се да обяснят възхода на Биткойн.

Тъкър Карлсън – водещ на Fox News – стартира доктрина, която свързва закъсненията на самолетните компании в Съединени американски щати и Канада с внезапното повишаване на цената на Биткойн . Той направи това по време на предаването си ” по Fox News на 17 януари.

Той допусна, че срив на компютърни системи, довел до прекъсването на хиляди полети на 11 януари, може да е бил породен от програмен продукт за откуп. Според него държавното управление на Съединени американски щати може да е купило огромно количество Биткойн, с цел да заплати откупа. 

Според него не е съвпадане, че предишния четвъртък в Съединени американски щати бяха спрени полетите, като от този момент се е повишила и цената на Биткойн с към 20%.  През първите два дни от спирането бяха анулирани повече от 1,300 полета, а още 10,000 бяха отсрочени.

Докато някои наподобява имат вяра, че теорията е правдоподобна, тя не беше призната толкоз добре от всички.




Сред другите причини против теорията беше, че държавното управление на Съединени американски щати към този момент разполага с огромно количество иззети биткойни и не би ги купило извънборсово. В допълнение, защото Биткойн е проследими и транспарантен, е по-вероятно огромните откупи да бъдат платени в Monero.

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати съобщи , че спирането е породено от в нейната система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР