Наскоро съобщихме, че Китай е забранил използването на някои продукти

...
Наскоро съобщихме, че Китай е забранил използването на някои продукти
Коментари Харесай

САЩ са много разочаровани от забраната на Micron от страна на Китай

Наскоро съобщихме, че Китай е забранил потреблението на някои артикули на Micron в страната. До тази възбрана се стигна след следствие на американската компания за произвеждане на чипове за памет през април. Мнозина изтълкуваха тази възбрана като ответна реакция от страна на Китай в светлината на продължаващата комерсиална война със Съединените щати.

Във връзка с това Съединените щати показаха разочарованието си от Китай за подхванатите дейности против Micron. Секретарят на Министерството на търговията на Съединени американски щати Джина Реймондо приказва за това предходната събота. Тя съобщи, че Съединените щати няма да толерират сходни дейности от страна на Китай, по тази причина ще работят в тясно съдействие със съдружниците си, с цел да се оправят с сходна „ икономическа насила “.

Съединените щати няма да толерират ефикасната възбрана от страна на Китай за закупуване на чипове за памет от Micron Technology и работят в тясно съдействие със съдружниците си за оправянето с тази икономическа насила.

каза тя

Реймондо сподели това изказване по време на конференция след среща с министрите на търговията в границите на водените от Съединени американски щати договаряния по Индо-тихоокеанската икономическа рамка. По време на конференцията Раймондо съобщи, че Съединени американски щати изрично се опълчват на дейностите на Китай против Micron.

„ Действията на Китай са ориентирани против една-единствена американска компания без никакво съображение. Всъщност, ние го преглеждаме като елементарна и елементарна икономическа насила и няма да го толерираме, нито пък считаме, че тя ще бъде сполучлива. “

добави тя

Защо Китай забрани Micron?

На 21 май китайският регулатор за киберпространството съобщи, че продуктите на Micron не са съумели да се оправят с тестванията за мрежова сигурност. По тази причина страната забрани на операторите на основна инфраструктура да купуват от най-големия американски производител на чипове за памет.

Ходът на Китай пристигна ден откакто страните от Г-7 реализираха съглашение за използване на нови начинания за противопоставяне на икономическата насила от страна на Китай.

Как ще се отрази възбраната върху Micron?

Първо от Micron чакаха спад в цената на акциите заради тази възбрана, което се и случи, като те паднаха с над 6% ден след оповестяването на възбраната, само че към ден сегашен акциите на компанията са с над 12% нагоре спрямо 22 май, което наподобява като добър знак.

Въпреки че тази възбрана се отнася за огромни китайски компании като банки и телекомуникационни компании, тя може да повлияе на като цяло на имиджа на Micron в Китай, заради тази причина компанията може да регистрира по-ниско търсене, в сравнение с е очаквала.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР